Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, op de plaats van een semi-gesloten hoeve (Atlas van de Buurtwegen, 1843), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Van deze oude kern rest alleen de eerste bouwlaag van het woonhuis, achteraan het erf.

Bakstenen dubbelhuis van drie traveeën en thans twee, oorspronkelijk één bouwlaag onder zadeldak. Van de oorspronkelijke muuropeningen uit de eerste helft van de 19de eeuw rest slechts de deur in een vlakke, kalkstenen omlijsting op neuten. De vensters werden verbouwd; de benedenvensters waren waarschijnlijk rechthoekig in een vlakke, kalkstenen omlijsting; alleen de latei bleef behouden.

De aansluitende stal heeft eveneens een oude kern, maar werd grondig verbouwd; rechthoekige deur in een kalkstenen omlijsting (eerste helft 19de eeuw). Losstaande stal ten oosten van het erf, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bakstenen gebouw onder zadeldak; getoogde muuropeningen.

Een klein dienstgebouw aan straatzijde dateert waarschijnlijk eveneens uit de eerste helft van de 19de eeuw: bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen); gewijzigde muuropeningen; de hergebruikte breuksteen in de onderbouw wijst mogelijk op een kern, ouder dan de eerste helft van de 19de eeuw.