Hoeve Neerhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Neerhof

Beschrijving

Naar verluidt zogenaamd "Neerhof". Hoeve gelegen op verhevenheid, aan straatbocht. Volgens bewoner, deels heropgebouwd circa 1921 grosso modo op oude funderingen, zie behouden oude onderkeldering van het boerenhuis. Vrij traditionele heropbouw, teruggaand op regionale hoevebouw.

Opstelling: losse bestanddelen in U-vorm met boerenhuis, stal en dwarsschuur respectievelijk ten zuidoosten, oosten en noordwesten van gebetonneerd erf; noordwestelijke erfoprit en ten oosten toegangspad naar het boerenhuis, gemarkeerd door middel van arduinen schamppalen; bijhorend kapelletje van 1947, in nabijheid van hoeve Boeschepestraat nummer 2.

Aanplanting: grastuin met grote linden aan oostelijke toegang; materialen: donkere, verankerde baksteenbouw onder pannen (mechanische) zadeldaken, overstekend op houten modillons; horizontale plankenbeschieting boven de getrapte bakstenen stoel, bij de dwarsschuur.

Indeling: boerenhuis aanleunend bij langgestrekt type met stal rechts; dwarsschuur met dubbel wagenhuis.

Recente loods ten zuidwesten.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine