Kapel in 1903 na een genezing opgericht door A. Tops, aanvankelijk verder van de weg gelegen in een bosje en bereikbaar via een smal pad; na de ruilverkaveling van 1977 gesitueerd in een weiland, door de Sint-Niklaasgilde afgebroken en tegen de weg heropgebouwd in 1979. Door brand beschadigd in 1995 en hetzelfde jaar gerestaureerd.
Kapel gelegen in landbouwgebied op een met meidoorn omhaagd perceel. Baksteenbouw op rechthoekige plattegrond onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), zijgevels met baksteenfriezen. Oostelijke puntgevel met rechthoekige deur onder houten latei en rondboognisje met omlijsting van gesinterde steen en Sint-Antoniusbeeldje.
Interieur met bepleisterd en beschilderd tongewelf; diverse plaasteren heiligenbeelden onder meer de drie maagden van Brustem.
GEYBELS H., Langs deze weg zet gene voet...De kapellen van de provincie Antwerpen, Laakdal, 1997, p. 173.
Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2000: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Westerlo, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n2, Brussel - Turnhout. Auteurs: Steyaert, Rita Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)