Neoclassicistisch burgerhuis met traditionele kern

Beschrijving

Burgerhuis met dubbelhuisopstand van vier traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met neoclassicistisch uitzicht uit de eerste helft van de 19de-eeuw. De gehele ordonnantie, sokkel, muurankers met gekrulde spie en dakkapellen verwijzen naar een veel oudere kern, 16de of 17de eeuw mogelijk in traditonele bak- en zandsteenstijl. Rechthoekige vensters me lekdrempels en een brede poort in hardstenen omlijsting met sluitsteen. Houten kroonlijst en dakkapel.

Bron     : De Munck-Manderyck M., Deconinck-Steyaert R. & Plomteux G. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen 3NB, Brussel - Gent.
Auteurs :  Manderyck, Madeleine, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita