Fraai hoekhuis met in- en uitgezwenkte topgevel in classicerende barokstijl, van 1728. Twee bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Bak- en zandstenen voorgevel, met licht gewijzigde gevelversiering in 1827 (zie bouwaanvraag), gerestaureerd met witte natuursteen en Euvillesteen aan het einde van de 19de of in het begin van de 20ste eeuw.
Oorspronkelijk strak geordonneerde gevel met twee pilasterregisters met verdiepte schachten en bekronend régencemotief onder pui- en kordonlijst; verdiepte rechthoekige vensters en voorheen borstweringen met uitgewerkte spiegels, heden verwijderd na verlaging van de lateien en vernieuwing van de ramen. Bakstenen linkerhoekpenant, zandstenen rechterhoekpenant - mogelijk wijzend op een oudere kern. Geveltop afgelijnd door voluten op schouderstukken en pseudo-boogfronton; zandstenen panelen en schouderboogvormige zoldervensters onder oculus, gevat in barokke natuurstenen omlijsting. Begane grond aangepast: oorspronkelijke pui met gelijkaardige ordonnantie als bovenverdieping en schouderboogvormige deur in derde travee, veranderd in venstertravee; heden gewijzigd in fraaie eclectisch getinte roodgeschilderde houten winkelpui met art-nouveau-inslag, uit het begin van de 20ste eeuw.
Witgekalkte en verankerde zijgevel in de Begijnenstraat: voormalige kruiskozijnen met beschilderde onder- en bovendorpels, eveneens wijzend op de oudere, traditionele kern.
STADSARCHIEF MECHELEN, Inventaris gevels, nummer 651.
Bron: EEMAN M., KENNES H. & MONDELAERS L. 1984: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Mechelen, Binnenstad, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 9n, Brussel - Gent. Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)