Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen, neoclassicistische stijl naar ontwerp van Ern. Dieltiëns uit 1891, in opdracht van August (?) Taeymans-Stuyck.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met op begane grond geblokt parement van natuursteen. Horizontale ritmering door kordons, doorlopende lekdrempels en panelenfries onder kroonlijst met tandlijst op klossen en consoles; centraal balkon met balusters doorlopend op borstwering.

Rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen met geornamenteerde sleutels; balkonvenster onder gebogen fronton.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1891#1269.

Auteurs :  Braeken, Jo, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita