Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

13232 resultaten


ID: 27203 | Bouwkundig element

Stadswoning

Kattestraat 29 (Oudenaarde)
Rijhuisje met oude kern, drie traveeën en drie bouwlagen onder schilddak met eind 18de-eeuwse voorgevel en aangepast winkelraam.


ID: 27204 | Bouwkundig element

Herenhuis met empirevoorgevel

Kattestraat 31 (Oudenaarde)
Imposant herenhuis met empirevoorgevel van acht traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak en haaks schilddak, volgens bouwplan herbouwd in 1830. Volgens archiefdocumenten gevel, derde verdieping en inwendig verbouwd door de Gentse architect L. Minard in 1831, met behouden oudere, voornamelijk 18de-eeuwse kern. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel met gemarkeerd linker zijrisaliet met monumentale koetspoort. Links en rechts achteraan, bureelgebouw en dienstgebouwen van één bouwlaag in cottagestijl aangepast circa 1930 naar ontwerp van architect A. Van Ommeslaeghe.


ID: 27633 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Keirestraat 23 (Oudenaarde)
Grote hoeve met bakstenen gebouwen grotendeels onder golfplaten bedaking. Noordoostelijke bedrijfsvleugel aan de straatzijde, die de hogere dwarsvleugels onder afgewolfd dak verbindt, midden voorzien van rechthoekige poort met gekasseide doorrit als erftoegang. Brede steunbeer links ervan. Ten noordwesten, ruime boerenwoning van zeven traveeën onder links afgewolfd zadeldak, in kern waarschijnlijk uit de 18de eeuw en vergroot en aangepast in het tweede kwart van de 19de eeuw.


ID: 27763 | Bouwkundig element

Hof Blancke

Kelderstraat 3 (Oudenaarde)
Semigesloten hoeve rond vierkant gekasseid erf, in kern uit het vierde kwart van de 18de eeuw en aangepast in de eerste helft van de 19de eeuw. Baksteenbouw onder pannen zadeldaken, dienstgebouwen met gewitte gevel met tandlijst op gepikte plint. Boerenwoning van twee + acht traveeën en één bouwlaag, wagenhuis uit de 19de eeuw, dwarsschuur met gedichte rechthoekige veldpoorten en bakhuis.


ID: 27419 | Bouwkundig element

Café In Sint Hermes

Kerzelare 100 (Oudenaarde)
Dubbelhuis met lijstgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; voorheen slechts één bouwlaag hoog en afgedekt met strodak, vermoedelijk begin 20ste eeuw aangepast met gecementeerde gevel van twee bouwlagen. Rechts aanbouwsel in de oksel van nummer 100.


ID: 27416 | Bouwkundig element

Herberg

Kerzelare 94 (Oudenaarde)
Boerenwoning vermoedelijk uit de 18de eeuw met gecementeerde en aangepaste gevel voorzien van vernieuwde rechthoekige vensters en centrale rechthoekige deur onder zadeldak.


ID: 27377 | Bouwkundig element

Herberg 't Huizeke

Kortrijkstraat 314 (Oudenaarde)
Voormalige herberg, thans zogenaamd "t Huizeke". Laag, thans witgekalkt verankerd bakstenen gebouw, in linker zijgevel met sporen van versteende vakwerkbouw.


ID: 27795 | Bouwkundig element

Kouterkapelletje

Kouterstraat (Oudenaarde)
Eenvoudige bakstenen wegkapel op rechthoekige plattegrond onder zinken zadeldak, vermoedelijk uit de 18de eeuw. Voorpuntgevel eindigend op sierlijk ijzeren topkruis.


ID: 27796 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Martinusparochie met Kapel der Congregatie en tuin

Kouterstraat 1-2 (Oudenaarde)
Landelijke, 18de-eeuwse pastorie gelegen in een ruime tuin met een solitaire magnolia. Symmetrisch opgebouwd dubbelhuis van zeven traveeën aanvankelijk met één bouwlaag. Het centraal volume van drie traveeën heeft nu twee bouwlagen onder een leien zadeldak met klokkenstoeltje en klok. Aan weerszij van de voortuin zijn haaks lage, nog 18de-eeuwse dienstgebouwen met één bouwlaag onder pannen zadeldaken ingeplant. In de voortuin bevindt zich de Kapel der Congregatie; rechthoekige gebouw uit 1871, van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, in decoratieve baksteenarchitectuur.


ID: 27798 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Kouterstraat 57 (Oudenaarde)
Achterin gelegen en voorheen omgrachte, verzorgde grote bakstenen hoeve van het semigesloten type met deels gekasseid erf, bereikbaar via een lange verharde rechte toegangsweg en nog steeds omringd door een weids areaal landbouwgronden. 18de-eeuws boerenwoning van zeven traveeën en aanpalende vleugel met paardenstallen en brede korfboogvormige toegangspoort. Drie bakstenen bedrijfsvleugels voornamelijk met stallen, grotendeels uit de 19de eeuw en 18de-eeuws afzonderlijk bakhuis.