1804 resultaten


ID: 12411 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Adriaan Sanderslei 81 (Aartselaar)
Op gedeeltelijk omhaagd terrein gelegen hoeve met losstaande bestanddelen. U-vormige aanleg: L-vormige vleugel met centraal woonhuis, uit de 18de eeuw en stallingen en bakhuis, beiden uit het laatste kwart van de 19de eeuw.


ID: 38841 | Bouwkundig element

Hoeve Dewitte

Brusselbaan 129 (Affligem)
Genaamd naar de bewoners sedert de 18de eeuw, en voormalige griffierswoning der abdij van Affligem. Semi-gesloten hoeve met geplaveide binnenplaats, waarvan de aanhorigheden afgebroken of verbouwd werden.


ID: 38816 | Bouwkundig element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouwparochie met tuin

Essene-Kerkplein 1 (Affligem)
Ten tijde van abt Fulgentius Biebuyck opgetrokken door de abdij van Affligem. Dubbelhuis met twee verdiepingen van zeven traveeën en een zadeldak met houten dakkapellen.


ID: 337 | Bouwkundig element

Kluiskapel

Kluisdreef zonder nummer (Affligem)
Witgeschilderd bak- en zandstenen gebouw met driezijdige sluiting onder steil dak met klokkentorentje.


ID: 38826 | Bouwkundig element

Landhuis De Kluis

Stationsstraat 14 (Affligem)
Voormalige afhankelijkheid van de abdij van Affligem. Ruim landhuis met twee bouwlagen van elf ongelijke traveeën, afgedekt met een schilddak.


ID: 31651 | Bouwkundig element

Kasteel de Corswarem

Hameestraat 67 (Alken)
Huidig kasteel gebouwd door de familie de Corswarem tussen 1762-65, na de verwoesting door brand van het vorig gebouw in 1761.


ID: 31670 | Bouwkundig element

Knipscheerkapel

Knipscheerstraat zonder nummer (Alken)
Kleine, vierkante kapel van één travee in stijl- en regelwerk , met mogelijk recente vullingen, op de ankerbalk gedateerd 1766.


ID: 16040 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Beverenstraat 104 (Alveringem)
Hoevetje met voorgelegen moestuin; achterliggend erf. Ten zuiden, met bomen afgezoomde rest van oorspronkelijke omwalling.


ID: 16042 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Gemeneweg 6-7 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag rondom deels verhard erf met moestuin voor het boerenhuis. Ten zuidoosten, met wilgen en populieren afgezoomde rest van omwalling. Sinds de 19de eeuw opgesplitst in twee hoeven, zie een tweede onverhard erf ten noordoosten; boomgaard ten oosten.


ID: 16046 | Bouwkundig element

Hoeve Het Pannenhuis

Groenestraat 76 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder pannen zadeldaken rondom deels gekasseid, deels begraasd erf met vaalt. Ten noordoosten, met bomen onder meer knotwilgen, afgezoomde rest van omwalling. Omgevende populierenrij.