Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

19933 resultaten


ID: 308101 | Bouwkundig element

Bunker As4

Visserstraat (Deinze)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van het steunpunt Astene. De bunker werd opgetrokken in de onbebouwde omgeving op het gehucht Leihoek en fungeerde als mitrailleurs- en commandopost.


ID: 35407 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Landegem en gemeenteschool

Vosselarestraat 20 (Deinze)
Voormalig gemeentehuis en - school, thans openbare bibliotheek en school. Nummer 18: klein gebouwtje, eerst gemeenteschool en na 1918 gemeentehuis; slechts één travee en één bouwlaag met trapgeveltje in neotraditionele stijl.


ID: 308121 | Bouwkundig element

Bunker B3

Wallebeekstraat (Deinze)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de derde verdedigingslijn en bevat één bunkerruimte met schietopening voor mitrailleur.


ID: 308122 | Bouwkundig element

Bunker B4

Wallebeekstraat (Deinze)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de derde verdedigingslijn en bevat één bunkerruimte met schietopening voor mitrailleur.


ID: 308120 | Bouwkundig element

Bunker C2

Wallebeekstraat 15 (Deinze)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de tweede verdedigingslijn, tussen de steunpunten Astene en Eke. De bunker fungeerde als mitrailleurs- en commandopost.


ID: 35327 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Warandestraat 15 (Deinze)
Hoevegebouwen met oude kern, ingeplant in boomgaard met lange oprit. Ten oosten, boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak tussen vernieuwde zijtrapgevels. Ten westen, oude bakstenen duiventoren onder zadeldak tussen trapgeveltjes, vermoedelijk daterend uit de 16de eeuw; jongere stallen


ID: 38344 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Amandus met kerkhof

Zeverenkerkstraat 1A (Deinze)
Gelegen te midden van een deels met bakstenen en deels met betonplaten ommuurd kerkhof met graftekens, met toegang tussen vierkante bakstenen pijlers. Huidige bakstenen kerk gebouwd in 1861-62 naar ontwerp van Charles 't Kindt ter vervanging van het oude, tot de 14de eeuw teruggaand kerkje dat in 1860 afgebroken werd. De in 1918 opgeblazen toren werd na de oorlog heropgebouwd.


ID: 41423 | Bouwkundig element

Watertoren

Guido Gezellestraat (Denderleeuw)
Watertoren nabij het station van Denderleeuw, opgericht in 1925 in opdracht van de spoorwegen in functie van de bevoorrading van stoomtreinen met gezuiverd water uit de Dender. Samen met andere watertorens die binnen de context van de spoorwegen werden opgericht, behoort de watertoren tot het type D1.


ID: 8192 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Pieters-Bandenparochie met tuin

Welleplein 27 (Denderleeuw)
Pastorie uit de 19de eeuw met voortuintje en hekwerk op bakstenen muurtje en voorts aan zuidelijke kerkzijde en langs de Kerkstraat ommuurde tuin. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak met klokkenruitertje.


ID: 99082 | Varend element

Mentjen

Baasrode (Dendermonde)
De Mentjen is een Brabantse boot, een open eikenhouten bijboot van een binnenschip.