Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

19909 resultaten


ID: 30893 | Bouwkundig element

Feestzaal en veldwachterswoning

Wervikstraat 1-3 (Ieper)
Oorspronkelijk feestzaal met woonhuis van veldwachter en brandwacht, naar ontwerp van architecten E. Richir en G. Veraart van 1925. Blikvanger vanuit de Werviksestraat.


ID: 30894 | Bouwkundig element

Hoeve

Wervikstraat 171 (Ieper)
Hoevetje, niet op dezelfde plaats heropgebouwd, naar verluidt; teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.


ID: 214030 | Bouwkundig element

Firma Blootacker & Vermeersch

Westkaai 32 (Ieper)
In het kader van de wederopbouw van de handelskaai op het einde van het Ieperleekanaal werd op Kaai-West omstreeks 1933 door de graan- en meststoffenhandelaars Blootacker & Vermeersch een groot magazijn gebouwd voor de opslag van granen, meststoffen en veevoeders en voor het mechanisch reinigen van granen.


ID: 214031 | Bouwkundig element

Brandstoffenbedrijf Vannieuwenhuyse

Westkaai 34A-B (Ieper)
Het voormalige brandstoffenbedrijf Vannieuwenhuyse, bestaande een gekasseid erf met ateliers en magazijnen met mazoutopslagplaatsen en aan de straatzijde een woonhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder geknikt zadeldak.


ID: 212907 | Bouwkundig element

Herberg De Fontein

Westkaai 5 (Ieper)
Dit pand in wederopbouwarchitectuur telt één bouwlaag en vijf traveeën. Het is opgetrokken in gele baksteen en afgedekt met mechanische pannen.


ID: 212905 | Bouwkundig element

Sluiswachterswoning Boezinge-dorp

Westkaaipad 50 (Ieper)
Na de verwoesting tijdens de Eerste Wereldoorlog van het 17de-eeuwse schutsluiscomplex van Boezinge-Sas werden omstreeks 1930 twee nieuwe sluizen gebouwd, namelijk één op de plaats van de oude sluis op het gehucht Boezinge-Sas en één ter hoogte van Boezinge-dorp.


ID: 30591 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Weverijstraat 64 (Ieper)
Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, naar verluidt van 1924., met neoclassicistische inslag en typerend gebruik van afwisselend rode en gele baksteen.


ID: 30743 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Wielewaalstraat 1, 1A (Ieper)
Hoevetje, gelegen tegenover het kerkportaal, op de hoek met de Eekhofstraat. Wederopbouw teruggaand op de regionale hoevebouw. Anderzijds, uit de stedelijke architectuur overgenomen bouwstijl, zie dakvenster met in- en uitzwenkende belijning en topstuk, bij het boerenhuis.


ID: 30742 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Geboorte

Wielewaalstraat 2A (Ieper)
Eclectisch bedehuis, geïnspireerd op het vooroorlogse, naar ontwerp van architect M. Dujardin van 1922, ter vervanging van kruiskerk met houten kruisingstoren en koor met vlakke sluiting daterend uit de 14de eeuw, waarvan transept na Geuzentijd op romaanse grondvesten herbouwd en schip in 1877 onder leiding van architect A. Croquison vergroot.


ID: 30759 | Bouwkundig element

Gedenkzuil voor de 50th Northumbrian Division

Wieltje (Ieper)
Gedenkzuil opgericht voor de '50th Northumbrian Division', een territoriale eenheid uit Noord-Engeland die tijdens de Eerste Wereldoorlog meevocht tijdens de Tweede Slag bij Ieper (1915). Het gedenkteken, naar ontwerp van Captain R. Mauchlen, werd op 1 september 1929 onthuld.