Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 86447 | Bouwkundig element

Sint-Jozefskapel

Sint-Jozefsweg 15 (Deerlijk)
Niet georiënteerd modern bedehuis gebouwd circa 1960 naar ontwerp van architect Jerôme Haerinck. Ten oosten parking. Baksteenbouw op rechthoekig grondplan; plat dak.


ID: 86488 | Bouwkundig element

Hoeve Hof te Voorde

Vichteknokstraat 54 (Deerlijk)
Voormalige historische hoeve Hof te Voorde. Hoeve afgebeeld op de Atlas der Buurtwegen uit 1849 met L-vormige opstelling. Volgens de kadastrale gegevens vonden aanpassingen plaats in 1945. Verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldak, namelijk ten noorden 18de-eeuws boerenhuis met geïncorporeerd wagenhuis en ten oosten schuur.


ID: 86514 | Bouwkundig element

Parochiekerk Heilige Moeder Anna

Waregemstraat 356 (Deerlijk)
Parochiekerk van het gehucht Molenhoek. Moderne zaalkerk van 1963 naar ontwerp van de Brugse architect C. Vastesaegher.


ID: 92265 | Bouwkundig element

Orgel parochiekerk Sint-Anna (Wijk Molenhoek)

Waregemstraat 356 (Deerlijk)
Het positief-orgel werd gebouwd rond 1975 door orgelbouwer Georges Delmotte.


ID: 38129 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus en Sint-Eutropius met kerkhof

Ardense Jagersstraat-Gottem 5B (Deinze)
Mogelijk is de vierkante onderbouw van de kruisingstoren van romaanse oorsprong. Behouden vroeggotisch koor en transept van het eenbeukig kruiskerkje vermoedelijk uit eind 13de eeuw. Achthoekige klokkenkamer van Lediaanse steen toegevoegd eind 14de tot 15de eeuw. In 1951-53, huidig eenbeukig schip van vijf traveeën gebouwd naar ontwerp van architect G.J. Callens en ingeplant op een kleine heuvel ten westen van de oude Leie met nog omringend kerkhof, met lage bakstenen ommuring en verschillende graftekens.


ID: 37997 | Bouwkundig element

Kinderwagenfabriek Souplex in nieuwe zakelijkheid

Bisschopstraat 4 (Deinze)
Voormalige kinderwagenfabriek in nieuwe zakelijkheid, van 1945. Sterk horizontaal gericht gebouw van zes bouwlagen en plat dak.


ID: 306236 | Landschappelijk element

Opgaande Amerikaanse eik als vredesboom

Gaversesteenweg, Oudenaardsesteenweg (Deinze)
Op het kruispunt van de Gaversesteenweg en de Oudenaardsesteenweg staat een opgaande Amerikaanse eik. Deze boom is na de Tweede Wereldoorlog als vredesboom aangeplant. Oorspronkelijk stond er een oorlogsmonument voor de boom. Dit werk werd in 1919 gemaakt door de Deinse kunstenaar Antoon Van Parys. Het gedenkteken werd later verplaatst naar een parking in de Petegemse Centrumlaan.


ID: 38278 | Bouwkundig element

Klooster en school

Heerdweg 13A (Deinze)
Klooster en school der zusters franciscanessen, hier gesticht in 1876 vanuit de congregatie van Sleidinge. Oprichting van neogotische gebouwen op grond geschonken door de kinderen Van den Berghe met onder meer ziekenzaal, hoeve en washuis.


ID: 38027 | Bouwkundig element

Sint-Vincentiusinstituut

Kattestraat 22, Meulenstraat 24, Peter Benoitlaan 40 (Deinze)
Kloostergebouw van 1837, oorspronkelijk vijftien traveeën en twee bouwlagen onder schilddak met eenvoudige rechthoekige vensters en gemarkeerd middenrisaliet. In 1848 bouw van de kapel links en kostschool rechts van 1852. Verdere uitbreidingen. Huidig gebouwenbestand gelegen binnen de driehoek Meulenstraat - Kattestraat en Peter Benoitlaan met voornamelijk vleugels aan de Meulen- en Kattestraat en begrenzende hoge bakstenen muur aan de Peter Benoitlaan.


ID: 35369 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kleine Heirenthoek 37 (Deinze)
Hoeve in omhaagde boomgaard met ijzeren hek tussen overhoeks geplaatste gecementeerde hekpijlers met ernaast linde met kapelletje.