Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 307146 | Bouwkundig element

Wielerbaan Kuipke

Jan Hoetplein 1 (Gent)
Het Kuipke is een velodroom, ook wel wielerbaan of wielerpiste genoemd, en is vooral bekend omwille van de Zesdaagse van Vlaanderen-Gent. Het gebouw uit 1965 vervangt een ouder, afgebrand exemplaar uit 1922.


ID: 25669 | Bouwkundig element

Neogotisch hoekhuis Sint-Michiel en neotraditionele burgerhuizen

Jan van Stopenberghestraat 2, Predikherenlei 1, Sint-Michielshelling 7 (Gent)
Merkwaardig neogotisch hoekhuis zogenaamd Sint-Michiel, volledig opgetrokken uit zandsteen in 1912 naar ontwerp van architect Louis Cloquet. Aan de Predikherenlei en Jan van Stopenberghestraat recentere uitbreidingen in neotraditionele bak- en zandsteenstijl.


ID: 300662 | Bouwkundig element

Woning Robin

Jozef de Graevestraat 2 (Gent)
Experimenteel aandoende bungalow naar ontwerp van architect Jean Van den Bogaerde, gelegen in een ruime tuin, volgens bouwaanvraag van januari 1975. Volledig symmetrisch uitgewerkt ontwerp in houtskeletbouw van één bouwlaag op een lage, opengewerkte sokkel in baksteen, die vooraan en aan de zijkanten tot terras wordt doorgetrokken. Het vrij complex samengestelde, overkragende schilddak, is op de hoeken voorzien van uitstekende balken die dienst doen als waterspuwers.


ID: 301698 | Bouwkundig element

Woning Berlengee

Jules Destréelaan 48 (Gent)
Architecten Eddy De Rocker en Patrick Saelens ontwierpen deze laatmodernistische villa voor de familie Berlengee-Vandersteene in 1975. Gezinswoning bestaande uit een gedeelte met één bouwlaag en een deel met twee bouwlagen. De gevels zijn uitgevoerd in roodbruine baksteen in halfsteens verband en een groter aandeel met een bekleding in kunstleien.


ID: 26491 | Bouwkundig element

Landhuis Claeys Adrianus

Jules Mac Leodstraat 2, Meersemdries 3 (Gent)
Dit vroeger omwalde goed met vijver en rusthuis genaamd naar de 19de-eeuwse bewoner Claeys Adrianus-Franciscus, strekte zich uit langs de Jules Mac Leodstraat en de Voordries tot aan Meersemdries. L-vormig gebouw van twee verdiepingen onder snijdende zadeldaken, uit tweede helft 18de eeuw, naar verluidt met oudere kelder onder voutekamer.


ID: 302108 | Bouwkundig element

Bejaardenwoningen Tuinwijk De Warande

Jules Van Biesbroeckstraat 122-128, Theophiel De Jaegerstraat 1-7, Tuinwijk De Warande 1-48, 49-59 (Gent)
Straat met gelijkvloerse bejaardenwoningen gerealiseerd door de sociale huisvestingsmaatschappij De Gentbrugse Haard in 1936-1937 en 1954-1955, respectievelijk naar ontwerp van architecten Albert De Wilde en Maurice De Bruyne.


ID: 307158 | Bouwkundig element

Boekhandel Intellect en stadswoning

Kalandestraat 1 (Gent)
In 1980 verrees op de hoek van de Kalandestraat en de Korte Kruisstraat een nieuwbouwwoning met een kunstboekenhandel (Intellect) en galerij in een opvallende baksteenarchitectuur naar ontwerp van architect Denis Van Impe en Colette Van Vynckt.


ID: 25022 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kalandestraat 6-18 (Gent)
Aanvankelijk barokhuis van 1714 met twee bouwlagen en zes traveeën, onder mansardedak. Na de Tweede Wereldoorlog werd de rechtse helft gesloopt en naderhand heropgebouwd in een zeer harde stijl. Breedhuis in bak- en zandsteenbouw, met links 19de-eeuwse houten winkelpui.


ID: 306920 | Bouwkundig element

Universiteitsgebouw Ledeganck

Karel Lodewijk Ledeganckstraat 35 (Gent)
Het modernistisch complex Ledeganck werd gerealiseerd in drie fasen tussen 1959 en 1970 voor de faculteit Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Gent, naar ontwerp van ingenieur-architect Jules Trenteseau.


ID: 20564 | Bouwkundig element

Complex van de watervoorzieningsdienst

Kattenberg 2 (Gent)
Op het bouwblok dat gevormd wordt door de Kattenberg, de Gaspar de Careyerstraat, de Victor Hortastraat en de Jakob Jordaensstraat werd tussen 1880 en 1977 in verschillende fasen een infrastructuur voor waterbevoorrading uitgebouwd door de Gentse Watermaatschappij.