Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 25140 | Bouwkundig element

Huis De Stadt Doornick

Korenlei 11-12 (Gent)
Breedhuis van vijf traveeën met drie bouwlagen en zadeldak en twee, bij de restauratie aangebrachte dakkapellen in klokvorm, met vermoedelijke kern uit de 16de-17de eeuw, aangepast in de 19de eeuw doch heropgebouwd in 1955 naar ontwerp van architect P. Eeckhout, met vernieuwd gevelparement uit Franse kalkzandsteen.


ID: 25138 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Korenlei 8 (Gent)
Huis van vijf traveeën met twee bouwlagen en zadeldak, in kern opklimmend tot de zeventiende eeuw met vernieuwde deur van 1756, verbouwd tot een bepleisterde lijstgevel in de tweede helft van de 19de eeuw, in 1952 in oorspronkelijke staat hersteld naar ontwerp van architect P. Eeckhout. Bakstenen voorgevel met in- en uitgezwenkte top.


ID: 25139 | Bouwkundig element

Huis De Zwaene

Korenlei 9-10 (Gent)
Breedhuis met drie bouwlagen van vier traveeën onder zadeldak met twee getrapte dakvensters en houten dakkapellen, in kern opklimmend tot de tweede helft van de 16de eeuw, sterk gewijzigd in loop van 19de eeuw, grondig hersteld in 1949 naar ontwerp van architect P. Eeckhout.


ID: 25202 | Bouwkundig element

Rij burgerhuizen

Korenmarkt 1-2, Kortemunt 7 (Gent)
Huizenrij in derde kwart twintigste eeuw enkele meters achteruit ten opzichte van de vroegere rooilijn heropgebouwd: de binnenruimten werden omgevormd tot winkel en grootwarenhuis, de gevels zijn kopieën van de oorspronkelijke, en worden met elkaar verbonden door de winkelpui.


ID: 25150 | Bouwkundig element

Warenhuis SARMA

Korenmarkt 3, 3A-E (Gent)
In 1958-1959 liet de N.V. SARMA een grootwarenhuis optrekken. Het ontwerp dat moderne elementen combineerde met historiserende topgevels was van architect Gaston De Leye. Het warenhuis is een hoekgebouw dat bewust opgedeeld werd in twee verschillende delen omdat het grootschalige complex anders de omgeving te veel zou domineren. Aan de zijde van de Korte Munt werd gekozen voor vier topgevels van drie bouwlagen in neotraditionele stijl. Richting Donkersteeg kreeg het complex drie tot vier bouwlagen en een meer hedendaagse, strakke vormgeving.


ID: 25217 | Bouwkundig element

Flatgebouw

Korte Meer 29, Kouter 150-151, 152 (Gent)
Flatgebouw naar ontwerp van het Brussels architectenbureau Polak-Stapels, in 1969 gebouwd.


ID: 300924 | Bouwkundig element

Woning Van Hecke

Korte Rijakkerstraat 11 (Gent)
De bungalow vormt een ensemble met nummer 13 en is een ontwerp van het architectenbureau van Olivier Nowé en René Heyvaert uit 1959. De woning maakt deel uit van een moderne modelverkaveling die vanaf 1955 tot stand kwam. De bungalows zijn representatieve voorbeelden van de eenvoudige, functionele en voor die tijd radicaal moderne woningen van Nowé en Heyvaert.


ID: 307301 | Bouwkundig element

Woning Banckaert

Korte Rijakkerstraat 13 (Gent)
De bungalow vormt een ensemble met nummer 11 en werd volgens bouwaanvraag van juni 1960 opgetrokken naar ontwerp van Olivier Nowé van de architectenassociatie Nowé-Heyvaert voor de heer Banckaert. De woning maakt deel uit van een moderne modelverkaveling die vanaf 1955 tot stand kwam. De bungalows zijn representatieve voorbeelden van de eenvoudige, functionele en voor die tijd radicaal moderne woningen van Nowé en Heyvaert.


ID: 301109 | Bouwkundig element

Villa met atelier naar ontwerp van D. Craet

Korte Rijakkerstraat 16 (Gent)
Modernistische villa ontworpen door Daniël Craet in 1955, in opdracht van Georgette Hellinckx en tijdelijk bewoond door kunstenaar Jan Burssens, schoonbroer van de architect. De woning werd volgens een bouwaanvraag van 1957 uitgebreid met een atelier, dat in 1972 werd vergroot.


ID: 300925 | Bouwkundig element

Woning Picard

Korte Rijakkerstraat 18 (Gent)
Woning van Hein Picard, ontworpen door architect Daniël Craet in 1955, en later uitgebreid aan de straatkant met een nieuw garagevolume. De woning vormt één van de vroegste realisaties van Daniël Craet en is gelegen in de moderne modelverkaveling, die in Mariakerke aan de Korte Rijakkerstraat tot stand kwam op familiegronden van architect Olivier Nowé.