Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 55360 | Bouwkundig element

Winkel-woonhuis

Christinastraat 73 (Oostende)
Winkelhuis, vermoedelijk met kern uit het laatste kwart van de 19de eeuw, in de jaren 1930 voorzien van modernistisch getint gevelparement naar ontwerp van architect L. Van Damme (zie vensteromlijsting).


ID: 55361 | Bouwkundig element

Handelsgebouw met appartementen

Christinastraat 81 (Oostende)
Winkelpand met bovenliggende appartementen; gebouwd kort na de Tweede Wereldoorlog. Hoekpand met afgeronde hoek en drie bouwlagen onder plat dak. Typerend gevelparement van gele sierbaksteen met gebruik van witbeschilderde simili aan vensters en in lijsten.


ID: 55368 | Bouwkundig element

Samenstel van burgerhuizen

Cirkelstraat 10-12 (Oostende)
Samenstel van twee burgerhuizen, thans verbouwd tot appartementen en rechts inrit parking van "Hotel Pacific" onder ijzeren I-balk. Breedhuizen van drie bouwlagen op verhoogde begane grond onder zadeldak uit het laatste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 55370 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Cirkelstraat 16, 16A (Oostende)
Hoekhuis uit de tweede helft van de 20ste eeuw van twee traveeën en twee bouwlagen en onder pannen zadeldak waarin twee dakvensters onder driehoekige frontons. Houten uitstalraam aan de zijde van de Schipperstraat en eenvoudige pui aan de Cirkelstraat.


ID: 56839 | Bouwkundig element

Onderstation van het Bestuur voor Elektriciteit en   Elektromechanica

Cockerillstraat 8 (Oostende)
Onderstation van het Bestuur voor Elektriciteit en Elektromechanica (B.E.E.), gebouwd in opdracht van het Ministerie van Openbare Werken in 1950, naar ontwerp van architect Hendrik De Nijs (Brugge). Gebouwd ter vervanging van de in de Tweede Wereldoorlog verwoeste vestiging. Complex bestaande uit werkhuizen en conciërgerie, ondergebracht in lage gebouwen onder platte daken; zaagdak boven het werkhuis met smidse.


ID: 56686 | Bouwkundig element

Rusthuis Duinpieper

De Rudderstraat 2 (Oostende)
Bejaardentehuis naar ontwerp van architect Lucien Kroll (Brussel) van 1988-1989. Langwerpig complex met één à drie bouwlagen onder onderbroken en onder meer geknikte zadeldaken (pannen). Organische baksteenarchitectuur getypeerd door diverse muuropeningen voor de van elkaar onderscheiden serviceflats en kamers met verschillende vorm en materialen. Individuele tuintjes aan de voor- en achterzijde.


ID: 55372 | Bouwkundig element

Herenhuis

Dekenijstraat 4 (Oostende)
Laat-18de-eeuws laatclassicistisch herenhuis, met een hoofdvolume aan de straat met langgerekte haakse aanbouw en gekasseide binnenkoer omgeven door hoge bakstenen muren. De woning vormt een zeldzame 18de-eeuwse woning met gaaf bewaard exterieur en interieur, behorend tot de oorspronkelijke bebouwing van de straat, zijnde herenhuizen die bij de aanleg van de straat in 1781-1782 werden opgericht.


ID: 56721 | Bouwkundig element

Rioolgemaal I, waterzuiveringsstation

Derbylaan (Oostende)
Waterzuiveringsstation van 1976 in opdracht van "WATERZUIVERINGSMAATSCHAPPIJ VAN HET KUSTBEKKEN", naar ontwerp van R. Vincart van studiebureau O. De Koninckx (Oostende). Complex van twee bouwlagen omgeven met lagere volumes onder plat dak, in vooruitstrevende vormgeving van die tijd. Betonnen structuur met bakstenen parementen en betonnen afboording van de bouwlagen, gelegen in tuin met twee bestrate wegen en met metalen omheining.


ID: 56697 | Bouwkundig element

BLOSO Spuikom Oostende

Dokter Eduard Moreauxlaan 1A (Oostende)
Watersportcentrum aan de Spuikom, naar ontwerp van architect Fernand Sohier (Brugge) van 1992. Losse groepering van een vijftal slaappaviljoenen bekleed met cederhout, ieder bestaande uit twee cellen (acht bedden) onder lessenaarsdak (eterniettichelen)


ID: 72922 | Bouwkundig element

Zeemanshuis Godtschalck, rusthuis voor bejaarde zeelieden

Dokter Eduard Moreauxlaan 322 (Oostende)
* Dokter Eduard Moreauxlaan nr. 322. Zeemanshuis Godtschalck. Rusthuis voor bejaarde zeelieden gebouwd in 1924-1925, waarvan de stichting teruggaat op een legaat van Helena en Isabella Godtschalck, dochters van luitenant Jean Eugène Godtschalck. Ingeplant in de duinenrij, omgeven door een grote tuin, met op de duintop een el