Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 72879 | Bouwkundig element

Openluchtvelodroom

Iependreef (Oostende)
De openluchtvelodroom is gelegen aan de noordzijde van het Maria-Hendrikapark en dateert van circa 1946.


ID: 215911 | Bouwkundig element

Architectenwoning Jan Tanghe

Jan De Clerckstraat 2, 2A (Oostende)
Landhuis in modernistische stijl, eigen woning met bureau van de architect Jan Tanghe, ontworpen in 1959 en gebouwd in 1960. De vrijstaande villa is ingeplant op een ruim perceel grenzend aan de Verenigde Natieslaan, dat deel uitmaakt van een verkaveling in de omgeving van het Maria-Hendrikapark uit de jaren 1950.


ID: 55502 | Bouwkundig element

Volkshuis S.M. De Noordstar

Jules Peurquaetstraat 27 (Oostende)
Volkshuis S.M. "De Noordstar", lokalen ABVV onder meer cafetaria, bibliotheek en burelen, naar ontwerp van architecten René Meyer (Oostende) en August Verschaeren (Antwerpen) van 1954. Ruim functioneel gebouw. Betonconstructie met drie bouwlagen onder plat dak; achteraan, lager uitgebouwde feestzaal.


ID: 55508 | Bouwkundig element

Nationale Bank van België

Kaaistraat 33 (Oostende)
Leegstaand bankgebouw, heropgebouwd door architect Henri Jambers in late jaren 1940. Breedhuis van acht traveeën en drie bouwlagen onder plat dak. Arduinen sokkel waarboven similigevelparement met schijnvoegen; rechte kroonlijst.


ID: 55524 | Bouwkundig element

Winkelpand met bovenliggende appartementen

Kapellestraat 18 (Oostende)
Winkelpand met bovenliggende appartementen uit de jaren 1950; oorspronkelijk confectiezaak "Savelkoul", heden "Inno". Vier bouwlagen onder gebogen dak met geknikte uiteinden.


ID: 56947 | Bouwkundig element

Stedelijk Feest- en Cultuurpaleis

Kapellestraat 2, Wapenplein 17-19, Wittenonnenstraat 13 (Oostende)
Gebouwd op de gronden van het vernielde stadhuis in 1956 naar ontwerp van architecten Luc Viérin (Brugge) en Bernard Christiaens (Oostende). Ingewijd in 1958 als onderdeel van de feestelijkheden naar aanleiding van de jumelage Oostende-Monaco (zie opschrift oostmuur ingang). Oorspronkelijk enkel bedoeld als Stadsbibliotheek en Museum voor Schone Kunsten. Evenwel onderbrenging van diverse andere functies. Gebouwencomplex dat heel de zuidkant van het Wapenplein beslaat, opgetrokken in historiserende bouwtrant en bestaande uit vier vleugels rond vierkante binnenkoer. Zijvleugels in Kapellestraat en Kerkstraat; haakse vleugel uitkomend in de Witte Nonnestraat. Noordgevel aan het Wapenplein (hoofdvleugel): horizontaal geritmeerde lijstgevel van elf traveeën en drie bouwlagen onder aflijnende kroonlijst op klossen en leien zadeldak (nok evenwijdig met plein).


ID: 55526 | Bouwkundig element

Winkelpanden met bovenliggende appartementen

Kapellestraat 26-46 (Oostende)
Winkelpanden met bovenliggende appartementen, heropgebouwd na de Tweede Wereldoorlog in traditie van het vooroorlogs modernisme.


ID: 55534 | Bouwkundig element

Winkelpand

Kapellestraat 74 (Oostende)
Functionalistisch winkelpand met bovenliggende appartementen uit circa midden 20ste eeuw. Baksteenbouw van drie bouwlagen onder plat dak.


ID: 55550 | Bouwkundig element

Herenhuis

Kapucijnenstraat 16 (Oostende)
Herenhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen in neoclassicistische stijl uit het laatste kwart van de 19de eeuw onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig met straat), momenteel tot appartementen verbouwd. Gecementeerde en wit beschilderde lijstgevel voorzien van schijnvoegen op arduinen plint; houten gootlijst op klossen, momenteel beslagen.


ID: 55284 | Bouwkundig element

Handels- en appartementencomplex Osborne

Kapucijnenstraat 33 (Oostende)
Handels- en appartementencomplex "OSBORNE" zie belettering boven de ingang, opgetrokken na de Tweede Wereldoorlog op de plaats van "Grand Hôtel Osborne" van het eerste kwart van de 20ste eeuw, na het slopen van "Villa des Cygnes". Hoekcomplex van tien bouwlagen + terugwijkende dakverdieping onder plat dak. Betonskelet met geglazuurd bakstenen parement op arduinen onderbouw. Typerende afgeronde hoekerkers. Zonneterras met balustrade. Ingang met marmeren muurbekleding en art-decoverlichting.