Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 86589 | Bouwkundig element

Architectenwoning

Egemsesteenweg 75 (Tielt)
Architectenwoning gebouwd in 1972 als eigen ontwerp en woonst van architect Luc Vande Weghe (Tielt). Vrijstaand volume van twee bouwlagen met platte bedaking, getypeerd door bakstenen gevelvelden afgelijnd door omlopende vlakke betonnen lijsten.


ID: 86591 | Bouwkundig element

Villa

Egemsesteenweg 82 (Tielt)
Villa met omgevende tuin, gebouwd naar bouwplan van 1967. Vrijstaande woonst deels in het terrein ingewerkt, met brede oprit naar garage in onderbouw. Witgeschilderde baksteenbouw onder platte bedaking met T-vormig grondplan.


ID: 86613 | Bouwkundig element

Villa

Felix D'Hoopstraat 125 (Tielt)
Vrijstaande villa in grote omgevende tuin, afgescheiden van de straat door haag. Gebouwd in 1963 naar ontwerp van architect Etienne Vander Plaetsen (Tielt). Bakstenen volume, getypeerd door afhellende leien bedaking, doorgetrokken over vooruitgeschoven autobergplaats aan de straatzijde. Aan oostzijde, witgeschilderde bakstenen tuinmuur in het verlengde van de woning.


ID: 86614 | Bouwkundig element

Villa met omhaagde voortuin

Felix D'Hoopstraat 162 (Tielt)
Villa met omhaagde voortuin, gebouwd volgens kadaster in 1936 naar ontwerp van architect René Dedlet (Roeselare) in opdracht van de Oost-Vlaamse zuivelhandelaar Cyrille Bauwens en zijn vrouw Anna Blomme. Dieper gelegen vrijstaand woonhuis van twee bouwlagen onder schilddak met ijzeren vorstpinakels; linkertravee opgaand in puntgevel. Typerende volumewerking van in- en uitspringende gevelvlakken ten gevolge van onder meer doorgetrokken erker en portiekvormige inkom met terras. Verzorgd roodbakstenen parement met siermetselwerk in donkerbruine en gele siersteen. Verdiepte inkom onder rondboog met deels beglaasde en van hekjes voorziene vleugeldeur. Klein trappenbordes van drie natuurstenen treden.


ID: 86617 | Bouwkundig element

Villa Engelsch Hof

Felix D'Hoopstraat 168 (Tielt)
Dieper gelegen villa, voorheen gekend als het "Engelsch Hof", in oorsprong een 17de-eeuws buitengoed, in de 19de eeuw omgebouwd tot kasteelhoeve en in de jaren 1940 in historiserende stijl verbouwd naar verluidt naar ontwerp van de Gentse architect Charles Hoge. Omlopend terrast, toegankelijk via centrale steektrap. Villa in gecementeerde en witgeschilderde baksteenbouw onder schilddak. Op zuidwestelijk hoek, oudere kern van geïntegreerd torenvormig woonhuis van oorspronkelijk drie traveeën, heden een brede travee en drie bouwlagen onder tentdak (zwarte pannen); hoge hoeksteunberen. Aan oostzijde, aanbouw van twee bouwlagen in historiserende stijl.


ID: 86618 | Bouwkundig element

Villa

Felix D'Hoopstraat 175 (Tielt)
Imposante villa in cottagestijl met Anglo-Normandische inslag gelegen in grote tuin, opgetrokken in de jaren 1920 naar ontwerp (1921) van de Gentse architect Charles Hoge (1890-1962). Volumineuze baksteenbouw van twee bouwlagen onder hoog schilddak met haaks geplaatste zadeldaken van grote oplopende puntgevels op de hoeken. Hoge bakstenen schoorstenen.


ID: 86621 | Bouwkundig element

Kantoorgebouw Dumobil

Felix D'Hoopstraat 180 (Tielt)
Kantoorgebouw "Dumobil" opgetrokken in 1975 op een onbebouwd perceel naar ontwerp (1973) van het architectenbureau Konstrukto (Tielt) als eigen bureel van architect Marc Verkest, een van de twee architecten van het architectenbureau.


ID: 86623 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Paulus

Fonteinestraat (Tielt)
Sint-Pauluskerk, parochiekerk van de Sint-Paulusparochie, de laatste parochie die in Tielt wordt opgericht. Op 25 september 1982 wordt de nieuwe kerk naar ontwerp (1980) van architect Luc Vande Weghe (Tielt) ingewijd. Sobere niet-georiënteerde zaalkerk.


ID: 92214 | Bouwkundig element

Orgel kerk Sint-Paulus

Fonteinestraat (Tielt)
In deze nieuwe wijkkerk, daterend van 1982, werd in 1984 een nieuw orgel geplaatst door de orgelbouwers Loncke uit Zarren.


ID: 86624 | Bouwkundig element

Gedenksteen

Galgenveldstraat (Tielt)
Gedenksteen met opschrift "PROVINCIAAL TUINBOUWCOMITÉ/ PRIJS ARTHUR OLIVIER 1981/ TOEGEKEND AAN DE STAD TIELT" en stadswapen. Onregelmatig gezaagde natuurstenen rechtopstaande plaat op gemetste ondergrond; voorliggend perkje met losse verharding en zeshoekige bloembakjes.