Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 86625 | Bouwkundig element

Gedenkteken nijverheidszone Galgeveld

Galgenveldstraat (Tielt)
Gedenkteken opgericht naar aanleiding van de openstelling van de nijverheidszone "Galgeveld" in 1969, één van de oudste industriezones van Tielt, heden deel uitmakend van het "Bedrijventerrein-Noord". Geometrische sculptuur opgesteld op een berm op het kruispunt met de Kanegemstraat, waarop plaat met witgeschilderde inscriptie.


ID: 86627 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Generaal Maczekplein (Tielt)
Oorlogsgedenkteken met Shermantank en gedenkplaat voor de Poolse Pantsertroepen van de Tweede Wereldoorlog. Opgericht ter herinnering aan de bevrijding van de stad op 8 september 1944 door generaal Stanislaw Maczek en zijn Eerste Poolse Pantserdivisie.


ID: 86628 | Bouwkundig element

Europahal

Generaal Maczekplein 5-7 (Tielt)
Polyvalent complex met evenementenhal opgericht in 1999 naar ontwerp (1998) van Buro II uit Roeselare in opdracht van het Tieltse stadsbestuur ter vervanging van de oude Europahal van 1969. Exterieur getypeerd door platte bedaking, opengewerkte beglaasde westwand portiekvormig uitgewerkt met luifel op pijlers - herhaald aan oostzijde - en eerder gesloten zijwanden met smalle vensterregisters.


ID: 86849 | Bouwkundig element

Kapelletje van aan de Boekboom

Groenestraat (Tielt)
Kapelletje, dat naar verluidt circa 1985 werd geplaatst ter vervanging van een oudere 19de-eeuwse kapel op een andere locatie. Staakkapelletje met beglaasd houten vijfzijdig nisje waarin beeldje van de gekruisigde Christus.


ID: 86633 | Bouwkundig element

Gedenkteken

Gross Geraulaan (Tielt)
Gedenkteken opgericht naar aanleiding van de uitbouw van de Europawijk in de jaren 1965-1975, begrensd door de Sint-Janstraat ten noorden, de Ringlaan ten oosten, de Felix D'hoopstraat ten zuiden en de Europalaan ten westen. Geplaatst op rondpunt in doodlopend deel van de straat, centraal in gemetst cirkelvormig bakstenen muurtje dat gevat is tussen twee grote natuurstenen consoles met gliefen. Natuurstenen plaat met kaart van Europa en opschrift "EUROPAWIJK", slecht zichtbaar door hoge begroeiing.


ID: 86636 | Bouwkundig element

Hoekpand

Grote Hulststraat 20, Steenstraat 58 (Tielt)
Hoekpand met late cottage-inslag, opgetrokken volgens kadaster in 1952 door weduwe Wullaert-Rogge naar ontwerp van architect Etienne Vander Plaetsen. Woonhuis van twee bouwlagen onder spel van haaks op elkaar geplaatste pannen zadeldaken.


ID: 86640 | Bouwkundig element

Eclectisch herenhuis

Gruuthusestraat 26 (Tielt)
Imposant eclectisch herenhuis met inslag van neo-Vlaamse renaissancestijl, "GEBOUWD IN HET JAER 1906" (zie gevelcartouche). Baksteenbouw van twee bouwlagen en half ondergrondse kelderverdieping onder parallelle zadeldaken met verspringende nok.


ID: 86645 | Bouwkundig element

Villa in cottagestijl

Gruuthusestraat 57 (Tielt)
Vrijstaande villa in late cottagestijl met omhaagde voortuin en grote achtertuin, gebouwd in 1957 naar verluidt naar ontwerp van de Gentse architect Charles Hoge in opdracht van Edgard Lievens, aannemer uit Tielt. Bijhorend magazijn aan de noordwestzijde, reeds opgetrokken in 1932 en verhoogd in 1944.


ID: 87015 | Bouwkundig element

Kapel Heilige Mutien Marie

Haantjesstraat (Tielt)
Kapel Heilige Mutien Marie, opgericht in 1989 in opdracht van Renaat Derudder, eigenaar van de woning nummer 16, ter ere van de heiligverklaring van de Waalse broeder Mutien-Marie op 10/12/1989. Bakstenen pijlerkapel, als hoekpijler deel uitmakend van het tuinmuurtje.


ID: 87020 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapel

Hogenhovestraat (Tielt)
Opgericht door familie Vandenbulcke in 1955 uit dankbaarheid bij een gouden huwelijksjubileum. Pijlerkapel bestaande uit bakstenen sokkel met halfcirkelvormig bloemperkje aan de voet.