Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2398 resultaten


ID: 201150 | Bouwkundig element

Elzenwalle Brasserie Cemetery

Kemmelseweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van G.H. Goldsmith. Deze deels ommuurde begraafplaats met centraal vooraan het 'Cross of Sacrifice' en rondom rond opgaande bomen bevat acht perken met eerder onregelmatig verspreide graven.


ID: 30853 | Bouwkundig element

Hoeve Surmonthof

Kemmelseweg 68 (Ieper)
Wederopbouwhoeve, waarschijnlijk naar ontwerp van architect L. Verstraete, zie de analoge opstelling, materiaalgebruik, streekeigen bouwelementen, indeling als hoeven gelegen Kemmelseweg nummers 35, 41. Aan de toegang twee zuilen afkomstig van het tijdens de Eerste Wereldoorlog verdwenen omwalde 19de-eeuwse kasteel, te zien aan de bewaarde U-vormige omwalling.


ID: 213275 | Bouwkundig element

Gedenkzuil militaire doden

Kerkplein (Ieper)
Gedenkzuil ter herinnering aan de militaire slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het gedenkteken, een initiatief van de V.O.S. (Vlaamse Oud-Strijders), is het werk van beeldhouwer E. Dhondt uit Gent en werd op 2 november 1924 onthuld.


ID: 201113 | Bouwkundig element

Dickebusch New Military Cemetery

Kerkstraat (Ieper)
Dickebusch New Military Cemetery is één van de drie Britse militaire begraafplaatsen, die tijdens de Eerste Wereldoorlog werden aangelegd in de dorpskom van Dikkebus. De begraafplaats, die een geheel vormt met Dickebusch New Military Cemetery Extension, werd na de oorlog vormgegeven door E. Lutyens en W.C. Von Berg. Aan straatzijde wordt ze afgesloten met een muur en smeedijzeren hek, aan de andere zijden is er een afsluitingshaag. De begraafplaats bevat een 'Stone of Remembrance', de witte grafstenen behoren tot één perk. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 213271 | Bouwkundig element

Gedenkzuil militaire en burgerlijke doden

Kerkstraat (Ieper)
Gedenkzuil, opgericht voor de militaire en burgerlijke doden uit beide wereldoorlogen van Dikkebus, opgericht op initiatief van de plaatselijke V.O.S. (Vlaamse Oud-Strijders) en onthuld op 18 juli 1926.


ID: 308327 | Bouwkundig element

Dickebusch New Military Cemetery Extension

Kerkstraat (Ieper)
Dickebusch New Military Cemetery Extension is een Britse militaire begraafplaats, die tijdens de Eerste Wereldoorlog werd gestart en na de oorlog werd vormgegeven door E. Lutyens en W.C. Von Berg. De driehoekige begraafplaats, aan straatzijde met een muur en smeedijzeren hek afgesloten, aan de andere zijden omhaagd, vormt een geheel met Dickebusch New Military Cemetery. De Extension bevat een 'Cross of Sacrifice', vier perken met witte grafstenen, bloemperken en opgaande bomen.


ID: 201094 | Bouwkundig element

Colne Valley Cemetery

Kleine Poezelstraat (Ieper)
Kleine Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ontworpen door W.C. Von Berg. De begraafplaats is ommuurd en bevat een smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en vier onregelmatig aangelegde rijen met witte grafstenen.


ID: 201095 | Bouwkundig element

Dragoon Camp Cemetery

Kleine Poezelstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ontworpen door A.J.S. Hutton. Het betreft een kleine ommuurde begraafplaats met 'Cross of Sacrifice' en twee onregelmatige rijen met witte grafstenen.


ID: 213504 | Bouwkundig element

Britse militaire post Lancashire Farm

Kleine Poezelstraat (Ieper)
Nagenoeg volledig ondergrondse betonnen militaire post, tijdens de Eerste Wereldoorlog opgetrokken door Britse troepen.


ID: 213384 | Bouwkundig element

Duitse bunker Batterie Mainz

Klijtgatstraat (Ieper)
Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog, met "Batterie Mainz" aangeduid.