1407 resultaten
ID: 133479 | Landschappelijk element
Bommershoven (Tongeren-Borgloon)
Op een pleintje met een oorlogsmonument van de Eerste Wereldoorlog staan drie opgaande bomen die mogelijk dateren van de aanleg van het monument of vroeger. De linde kan misschien een vrijheidsboom van 1830 zijn met zijn afmetingen van 253 cm stamomtrek, 24 m hoogte en 15 m kruindiameter. De paardenkastanje heeft afmetingen van 280 cm stamomtrek, 17 m hoogte en 16 m kruindiameter. De eik een stamomtrek van 208 cm, een hoogte van 21 m en een kruindiameter van 15 m.
ID: 305692 | Landschappelijk element
Elderenstraat (Tongeren-Borgloon)
Een monumentale lindeboom markeerde het kruispunt van de Lindebornstraat met de Elderenstraat. Recent werd op deze locatie een jonge opgaande linde aangeplant.
ID: 304734 | Landschappelijk element
Elleboogstraat (Tongeren-Borgloon)
Deze lindeboom is aangeplant in de hoek van de Haagmeerstraat en de Elleboogstraat. De boom markeert de straathoek.
ID: 304346 | Landschappelijk element
Fonteinhof (Tongeren-Borgloon)
Een dreef van opgaande Linden geeft toegang tot het Fonteinhof.
ID: 31892 | Bouwkundig element
Fonteinhof 1-2 (Tongeren-Borgloon)
De voormalige herenhoeve Fonteinhof is toegankelijk via een lindendreef. Het semi-gesloten complex omvat een poortvleugel, een residentiƫle vleugel, een pachterswoning en voormalige stallen en een dwarsschuur.
ID: 134266 | Landschappelijk element
Graethempoort 21 (Tongeren-Borgloon)
Relict van een herenboerenpark bij een alleenstaand herenhuis en dienstgebouw uit 1872, waarvan de kruinen van de overblijvende bomen de omgeving bepalen. Belangrijke bomen, verloren parkelementen.
ID: 132460 | Landschappelijk element
Herenweg (Tongeren-Borgloon)
De oude lindehakhoutstoof, in de volksmond 'Bedeu Beumke' genoemd is een oude grensboom langs de Herenbaan. De stoof staat op de grens tussen de drie deelgemeenten Piringen, Widooie en Koninksem. Bovendien fungeerde de linde ook als hoekboom om een aantal administratieve percelen in het landschap duiden te onderscheiden. De linde zou door de bliksem zijn getroffen waardoor er uit het oude wortelstel meerdere stammen zjn beginnen opschieten.
ID: 134286 | Landschappelijk element
Hoogstraat 33-35 (Tongeren-Borgloon)
Slechts ten dele bewaard landschappelijk park, aangelegd in het tweede kwart van de 19de eeuw, toen ook het goed gedocumenteerde, deels 17de-, deels 18de-eeuwse kasteel met neerhof-opperhofstructuur in classicistische stijl werd verbouwd, door de familie de Copis, toen heren van Gorsleeuw.
ID: 134296 | Landschappelijk element
Kleestraat 20 (Tongeren-Borgloon)
Parkje van ongeveer 2ha in gemengde stijl, aangelegd in functie van het eclectische kasteel gebouwd in 1907, naast het oude Cleepachthof.
ID: 133115 | Landschappelijk element
Maasgatstraat (Tongeren-Borgloon)
De kapelhof is via een holle weg bereikbaar vanaf de Luykerweg, een veldweg die voorbij de kapel verdwenen is. Bij de veldkapel, het zogenoemde Heilighuisje, staan twee opgaande kapelbomen. Het zijn twee mooie beeldbepalende Hollandse lindes die hier een eenheid vormen met het bouwkundig erfgoed. Het ensemble met de lindebomen heeft een beeldbepalende ligging en vervult hier tevens de functie van baken, een oriƫntatiepunt voor de trage weggebruikers van vroeger.