128 resultaten
ID: 132330 | Landschappelijk element
Schophemmerhei (Voeren)
De twee houtkanten op talud staan op de perceelsgrens van enkele graslanden op de helling van de Voervallei. De houtkanten bestaan uit een uitgegroeide veekeringshaag van meidoorn met een bijmenging van gewone es, sleedoorn en roos.
ID: 131716 | Landschappelijk element
Sinnich (Voeren)
De gemengde houtkant staat op de hellingen van een voormalige holle weg. Deze weg was de rechtstreekse verbinding tussen de Abdij van Sinnich en Remersdaal. Dit traject staat op de Poppkaart en de Atlas der Buurtwegen ingetekend. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt de spoorlijn Aken-Tongeren aangelegd en wordt deze voetweg doorsneden, waardoor hij zijn verbindende functie verloor. De soortensamenstelling bestaat uit zware hakhoutstoven van linde, hakhout van gewone es, knotbomen van gewone haagbeuk, meidoorn, zomereik, gewone hazelaar, veldesdoorn, zoete kers en sleedoorn. Een geknotte haagbeuk is tevens een hoekboom.
ID: 131717 | Landschappelijk element
Sinnich (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich in de bovenloop van de Sinnichbeek, net ten noorden van het spoorwegtracé van de lijn Tongeren-Aken. De houtkant is door graslanden omgeven. Hij bestaat uit opgaande bomen van gewone es, meidoorn, gewone robinia, zoete kers, roos, sleedoorn, olm, zomereik, schietwilg en wilde lijsterbes.
ID: 132349 | Landschappelijk element
Steenbos (Voeren)
De houtkant op talud staat langs een weg. De gemengde houtkant bestaat uit hakhout van gewone hazelaar, hakhout van gewone es, kerspruim, sleedoorn en eenstijlige meidoorn.
ID: 131828 | Landschappelijk element
Ulvend (Voeren)
De gemengde houtkant langs de weg Ulvend op de Ulvendkerkberg bestaat uit veldesdoorn, gewone hazelaar, gewone es, sleedoorn, winter- en zomereik.
ID: 131829 | Landschappelijk element
Ulvend (Voeren)
De houtkant bij Ulvendkerkberg staat op een talud in een zijvallei van de Voer. Hij bestaat uit gewone hazelaar, meidoorn, gewone beuk, gewone es, scherpe hulst, zoete kers, sleedoorn en zomereik. Er is een natuurlijke verrijking met wilde bosrank.
ID: 131810 | Landschappelijk element
Veurs (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich op een graft tussen twee graslanden ten westen het Veursbos. Op deze helling zijn enkele historisch permanente graslanden aanwezig. De houtkant (en graft) loopt tussen het Veursbos en de weg van het gehucht Veurs naar het Veursbos. De houtkant bestaat uit gewone hazelaar, meidoorn en sleedoorn, met een natuurlijke verrijking van roos en bosrank.
ID: 131811 | Landschappelijk element
Veurs (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich op een graft tussen twee graslanden ten westen het Veursbos. Op deze helling zijn enkele historisch permanente graslanden aanwezig. De houtkant (en graft) loopt vanaf de toegangsweg Veurs naar het bos, naar het noorden toe. De houtkant bestaat uit gewone es (als hakhout en als knotboom), meidoorn, sleedoorn, veldesdoorn en gewone hazelaar (als hakhout).
ID: 131813 | Landschappelijk element
Veurs (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich op een graft tussen twee graslanden ten westen het Veursbos. Op deze helling zijn enkele historisch permanente graslanden aanwezig. De houtkant (en graft) loopt tussen het Veursbos en de weg van het gehucht Veurs naar het Veursbos. De houtkant bestaat uit veldesdoorn, gewone es, meidoorn en sleedoorn.
ID: 131924 | Landschappelijk element
Veurs (Voeren)
De houtkant bevindt zich op het zuidelijk georiënteerd talud van een holle weg die Veurs met het Veursbos verbindt. De gemengde houtkant bestaat uit knotbomen, opgaande bomen en restanten van kaphaag van gewone es. Hakhout van gewone hazelaar en zoete kers komt voor, knotbomen en restanten van kaphaag van gewone esdoorn, en ook meidoorn, sleedoorn, roos en rode kornoelje zijn in de houtkant te vinden.