Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1496 resultaten


ID: 15975 | Bouwkundig element

Huis Klein Kasteeltje

Hoogstadestraat 64 (Alveringem)
Classicistisch dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder gebogen zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), uit de 18de eeuw. Ten zuiden en westen nog omwald.


ID: 16008 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Bedevaartkapel Onze-Lieve-Vrouw van Barmhartigheid

Izenbergestraat (Alveringem)
Georiënteerd bedehuis midden kleine tuin met enkele opgaande bomen, aan de straatzijde afgezet met bakstenen muurtje en taxushaag. Herstellingswerken in 1948-1970. Eenbeukig kerkje met schip van drie traveeën en driezijdige koorsluiting, onder licht gebogen zadeldak (leien), gemarkeerd door centrale, octogonale dakruiter met ingesnoerde naaldspits (leien), gebouwd circa 1653 en voltooid in 1663.


ID: 4781 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Adriaan Brouwerstraat 13 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak van begin jaren 1800. Ontpleisterde lijstgevel met verkleinende ordonnantie op een brede arduinen plint.


ID: 4784 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch herenhuis

Adriaan Brouwerstraat 33-35 (Antwerpen)
Laatclassicistisch herenhuis gebouwd in opdracht van de heer Stuyck, naar een ontwerp door Jan Kaulman uit 1805. Het gebouw behoort tot de weinige gekende realisaties van de uit Duitsland afkomstige architect, professor aan de Academie voor Schone Kunsten.


ID: 4788 | Bouwkundig element

Salvator

Ambtmanstraat 3-5 (Antwerpen)
Voornaam herenhuis, een samenstel van de huizen “Salvator” en “den Keyser”, waarvan de oorsprong opklimt tot het eerste kwart van de 16de eeuw, en dat in de loop van de 17de, de 18de en de 19de eeuw tot de huidige vorm werd uitgebouwd. Het complex met een gevelfront in laatclassicistische stijl, omvat een binnenplaats en een tuinpaviljoen in barokstijl, en interieurs in rococostijl.


ID: 4800 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis met traditionele kern

Apostelstraat 14 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis met dubbelhuisopstand uit het laatste kwart van de 18de of het eerste kwart van de 19de eeuw, met sporen van een traditionele 17de-eeuwse kern.


ID: 4814 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch herenhuis

Arenbergstraat 12-14 (Antwerpen)
Laatclassicistisch herenhuis, oorspronkelijk het linker pand van een geheel van twee identieke, volgens spiegelbeeldschema gekoppelde woningen. Het geheel waarvan ook het rechter pand bewaard bleef, werd in 1807 opgetrokken in opdracht van jonkheer Joseph Charles Henri Jean-Népomucène della Faille de Leverghem (Antwerpen, 1754-1822), wiens hotel aan de Lange Gasthuisstraat zich in hetzelfde bouwblok bevond.


ID: 4812 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Arenbergstraat 8-10 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis met dubbelhuisopstand te dateren in het eerste kwart van de 19de eeuw. Het bouwdossier werd niet teruggevonden, bouwheer, ontwerper nog aannemer zijn gekend. Enkele bewaarde muurankers wijzen op een traditionele, minstens tot de 17de eeuw opklimmende kern.


ID: 4813 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch herenhuis

Arenbergstraat 8-10 (Antwerpen)
Laatclassicistisch herenhuis, het rechter pand van een geheel van twee oorspronkelijk identieke, volgens spiegelbeeldschema gekoppelde woningen. Het geheel waarvan ook het linker pand bewaard bleef, werd in 1807 opgetrokken in opdracht van jonkheer Joseph Charles Henri Jean-Népomucène della Faille de Leverghem (Antwerpen, 1754-Antwerpen, 1822), wiens hotel aan de Lange Gasthuisstraat zich in hetzelfde bouwblok bevond.


ID: 4822 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Augustijnenstraat 31 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen oorspronkelijk onder een zadeldak uit de vroege 19de eeuw. John Brouwers liet het gebouw in 1925 tot zijn huidige vorm aanpassen, met een spievormige constructie van één bouwlaag op de rooilijn, een nieuwe gevelbekleding en een pseudo-mansarde.