Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

303 resultaten


ID: 308557 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Pieter Hoelmanstraat 53 (Brakel)
Semigesloten hoeve met U-vormige opstelling, door zijn iets hogere ligging beeldbepalend. De hoeve met boomgaard en tuinperceel werd voor het eerst aangeduid op het Primitief Plan van 1830-1833. Oorspronkelijk éénlaagse woning met aansluitend L-vormige dwarsschuur en verankerde roodbakstenen gevels met uitkragende baksteenfries. Houten kapelletje met Mariabeeld. Aan de westelijke zijde lange stalvleugel.


ID: 82876 | Bouwkundig element

Stadswoning

Baliestraat 129 (Brugge)
Huis van vijf/twee traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadelak. Verankerde, bakstenen witbeschilderde lijstgevels op gepikte plint uit het tweede kwart van de 19de eeuw.


ID: 79767 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve Ghysele met erfbeplanting

Groot Ter Doest 11 (Brugge)
Hoeve van het langgeveltype met erfbeplanting. Tegenaan het woonhuis een vleugel voorzien van twee opkamertraveeën. Verankerde, witbeschilderde baksteenbouw boven een gepekte plint en onder pannen zadeldaken. Toegang tot het erf wordt geflankeerd door twee welkomstlindes met boomkapelletje.


ID: 77335 | Bouwkundig element

Villa Zonhove met atelier

Julius Dooghelaan 33 (Brugge)
Villa met atelier, op de hoek met de Tuiniersstraat en gelegen in een ruime tuin. In 1926 gebouwd in opdracht van boekbinder César De Baere en ontworpen door architect J. Du Pan (Brugge). In 1934 wordt het atelier, palend aan de Tuiniersstraat, uitgebreid met een bureel, werkplaatsen, magazijn en tentoonstellingsruimte, het ontwerp is van de architect E. Callebout.


ID: 82689 | Bouwkundig element

Burgerhuis met kastkapel

Korte Lane 12 (Brugge)
Huis van vier traveeën en onregelmatige travee-indeling en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Latere aanpassingen uit de 19de of 20ste eeuw. Afgeschuinde hoek en houten muurkapelletje met Maria en Kind.


ID: 83199 | Bouwkundig element

Stadswoning

Potterierei 82 (Brugge)
Diephuis van twee + één travee en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de 17de eeuw. Oorspronkelijke gevel vóór 1850 voorzien van een uitkragende bovenbouw. Muuropeningen aangepast in de loop van de 19de eeuw. Verankerde bakstenen trapgevel (6 treden + topstuk).


ID: 79972 | Bouwkundig element

Driehoekige staakkapel

Wulfsberge (Brugge)
Driehoekige staakkapel met een Mariabeeld tussen twee houten kandelaars met kaarsen, eertijds gelegen aan de inrit naar een hoeve, later omgevormd tot oprit voor vrachtvervoer naar Glaverbel.


ID: 78816 | Bouwkundig element

Wegkapelletje aan elektriciteitspaal

Konduitput (Damme)
IJzeren wegkapelletje bevestigd aan elektriciteitspaal.


ID: 78888 | Bouwkundig element

Staakkapelletje ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Mikhem

Koolkerkesteenweg (Damme)
Betonnen staakkapelletje ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Mikhem.


ID: 78818 | Bouwkundig element

Staakkapelletje

Leestjesstraat (Damme)
Betonnen staakkapelletje bij de erfoprit van de hoeve nummer 6. Reliëfbeeldje van Maria met kind.