Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

215 resultaten


ID: 133351 | Landschappelijk element

Opgaande linde als herdenkingsboom Polish Air Force

Poolse-Winglaan (Gent)
De herdenkingsboom werd aangeplant bij het oorlogsgedenkteken voor de Poolse vliegeniers. De boom werd vermoedelijk na 1974 aangeplant, na het oprichten van het monument voor de gesneuvelden van de Polish Air Force in Sint-Denijs-Westrem. De opgaande boom staat ten zuiden van het oorlogsgedenkteken, op de hoek van een driehoekig grasperk.


ID: 305829 | Landschappelijk element

Opgaande zomerlinde als vredesboom bij oorlogsmonument

Sint-Kruis-Winkeldorp (Gent)
Vlak bij het oorlogsmonument aan de kerk van Sint-Kruis-Winkel staat een linde. Gezien zijn locatie naast het monument (opgericht ter herdenking van de Eerste en Tweede Wereldoorlog), is deze boom mogelijks aangeplant als vredesboom.


ID: 300260 | Landschappelijk element

Opgaande Amerikaanse eik als vredesboom bij oorlogsgedenkteken

Vroonstalledries (Gent)
De opgaande Amerikaanse eik is in 1920 aangeplant tussen de parochiekerk Sint-Catharina en het natuurstenen oorlogsgedenkteken op de Vroonstalledries als vredesboom ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog.


ID: 300261 | Landschappelijk element

Opgaande paardenkastanje als eeuwfeestboom

Vroonstalledries (Gent)
De opgaande witte paardenkastanje is in 1930 als eeuwfeestboom aangeplant op de noordoostelijke hoek van de Vroonstalledries, ter herdenking van 100 jaar België.


ID: 306639 | Landschappelijk element

Vroonstalledries

Vroonstalledries (Gent)
Zeer grote dries beplant met beuken, eiken, linden en populieren (grotendeels eind 19de eeuw) met ten oosten omhaagd kerkhof en parochiekerk. Zou in 17de eeuw omsloten zijn door een gracht.


ID: 130749 | Landschappelijk element

Vredesboom Ophasselt

Hasseltsestraat, Ommegangstraat (Geraardsbergen)
De huidige boom is een jonge Hollandse linde en geplant ter vervanging van een boom die zich in zeer slechte conditie bevond. De heraanplanting is uitgevoerd tijdens dorpskernherwaarderingswerken in 2006. De vredesboom staat samen met de schandpaal en het oorlogsmonument op een mooi aangelegd graspleintje ten westen van de kerk.


ID: 305835 | Landschappelijk element

Opgaande es als vredesboom

Waarbekeplein (Geraardsbergen)
Aan de toegang van het kerkhof, voor de kerk, staat een opgaande es. Deze boom is aangeplant als vredesboom na de Eerste Wereldoorlog. De es heeft een omtrek van 150 cm en een totale hoogte van 32 m.


ID: 308328 | Landschappelijk element

Plataan als vrijheidsboom

Dries (Glabbeek)
Centraal in de dorpskern van Glabbeek bevindt zich een solitaire, opgaande plataan, aangeplant als vrijheidsboom.


ID: 306189 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Lindestraat (Glabbeek)
Op het kruispunt van de Lindestraat en een onverharde weg staat een jonge opgaande linde met kruis. Deze boom is aangeplant op 17 augustus 2014, ter vervanging van de oorspronkelijke vredesboom.


ID: 306186 | Landschappelijk element

Opgaande beuk als herdenkingsboom

Elisabeth Willemslaan (Haacht)
In de Elisabeth Willemslaan in Wespelaar, ter hoogte van de gemeentelijke basisschool ‘Klimop’, staat een herdenkingsboom. Deze rode beuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’) is op 11 november 1975 aangeplant ter herdenking aan de dertigjarige vrede.