Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12856 resultaten


ID: 428 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Faluintjesstraat 2, 2A (Aalst)
Boerenwoning met haakse langsschuur en tuin gelegen op de hoek van de Kokerijstraat. Eénlaags woonhuis van zes traveeën en één staltravee onder zadeldak.


ID: 8 | Bouwkundig element

Hoeve

Frans Roucelstraat 1 (Aalst)
Hoeve met dienstgebouw afgelijnd met getrapte baksteenfries en voorzien van poort onder houten latei en achterin gelegen boerenwoning van twee verdiepingen onder zadeldak met beraapte gevels; noordelijke zijgevel met beschilderd jaartal 1903.


ID: 9 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Frans Roucelstraat 3 (Aalst)
Semigesloten hoeve met gekasseide binnenplaats en bakstenen gebouwen onder pannen zadeldaken; hek ten oosten. Ten westen, boerenwoning van twee verdiepingen en vijf traveeën onder gebogen pannen zadeldak. Gecementeerde erfgevel met uitzicht uit de 19de eeuw.


ID: 167 | Bouwkundig element

Hoeve Den Gouden Leeuw

Geldhofstraat 48 (Aalst)
U-vormig hoevetje met gekasseide binnenplaats. Rechts, aan de straatkant, ijzeren inrijpoort, geflankeerd door pijlers; verder inrijpoort ten zuidwesten.


ID: 76232 | Bouwkundig element

Semi-gesloten hoeve

Grote Baan (Aalst)
Semi-gesloten hoeve ingeplant op de hoek van de Grote Baan en de Biesstraat (vandaag Baatmeers). Ten noordwesten huis van zeven traveeën en één bouwlaag onder een afgesnuit zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 386 | Bouwkundig element

Hoeve

Grote Baan 161 (Aalst)
Hoeve met bakstenen gebouwen gegroepeerd op de drie zijden van een rechthoekig gekasseid erf. Eenlaags woonhuis, dubbelhuistype aan noordwestzijde, van zes traveeën onder een zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Aangepaste aanhorigheden met dwarsschuur aan de zuidwestzijde.


ID: 390 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Grote Baan 239 (Aalst)
Prettig gecementeerd en beschilderd boerenhuisje van vijf traveeën van verschillende breedte en één verdieping onder een gebogen zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat). Aandaken met muurvlechtingen wijzen op een oudere kern.


ID: 385 | Bouwkundig element

Semigesloten hoevetje

Grote Baan 41 (Aalst)
Vrij vervallen semigesloten hoevetje met uitzicht uit de 19de eeuw, ingeplant aan de straat. Eénlaags woonhuis, dubbelhuistype, van zes traveeën onder een zadeldak.


ID: 384 | Bouwkundig element

Hoeve

Grote Baan 6 (Aalst)
Gesloten hoeve, ingeplant aan de straat, met dubbelhuis, van zes traveeën en één verdieping onder een zadeldak met straatgevel uit midden 19de eeuw met recent parement.


ID: 333 | Bouwkundig element

Boerenhuisje

Heuvel 74 (Aalst)
Erg vervallen boerenhuisje uit het eerste kwart van de 19de eeuw.