Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12856 resultaten


ID: 497 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Kraaiwinkelstraat 12 (Aalst)
U-vormig hoevetje met éénlaags woonhuis (nok parallel aan de straat) uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 496 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Kraaiwinkelstraat 6, 6A (Aalst)
19de-eeuwse hoeve van het gesloten type met bakstenen gebouwen onder pannen zadeldaken en haaks op straat ingeplante boerenwoning.


ID: 479 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Land van Aalststraat 6 (Aalst)
Grote hoeve met vrij gesloten karakter, uit de 19de tot 20ste eeuw, belangrijk als volume in het straatbeeld. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken en rechthoekige inrijpoort opgenomen in de dienstgebouwen.


ID: 154 | Bouwkundig element

Hoeve van 1854

Lindenstraat 99, 99A (Aalst)
Semigesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een gedeeltelijk geplaveid erf, jaartal 1854 op balk boven inrijpoort, ondergebracht in een dienstgebouw. Eénlaags woonhuis van zeven traveeën uit het vierde kwart van de 18de eeuw tot het eerste kwart van de 19de eeuw. Oude stal naast inrijpoort aan straatzijde, recente langsschuur en bakoven.


ID: 429 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Maaldershofstraat 15 (Aalst)
Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken, daterend uit eind 19de eeuw tot het eerste kwart van de 20ste eeuw en gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats; toegang via een ijzeren hek op de hoek ten westen.


ID: 425 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Meldert-Dorp 12 (Aalst)
Eénlaagse boerenwoning van vijf traveeën onder zadeldak, daterend uit het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 394 | Bouwkundig element

Hoeve Monnikenhof

Monnikenhofbaan 4-6 (Aalst)
Volledig verbouwd hoevecomplex opklimmend tot de 17de eeuw. Heden U-vormige hoeve met gekasseid erf. Voormalig woonhuis ten noordoosten, deels omgevormd tot stal, in traditionele bak- en zandsteenstijl uit de 17de eeuw. Klein dienstgebouw haaks tegen de voorgevel; bakstenen dienstgebouwen uit de 19de eeuw, afgewerkt met vlechtingen.


ID: 172 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Moorselbaan (Aalst)
Eenvoudig U-vormig hoevetje met deels gekasseid en geplaveid erf. Opzij rechts, ijzeren ingangspoort. Aan de straatkant, boerenhuis met één bouwlaag onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 18de eeuw of het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 360 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Muntstraat 2 (Aalst)
U-vormige hoeve met gekasseid erf met tuin, vijf traveeën breed woonhuis onder zadeldak uit de 17de tot 18de eeuw, links vermeerderd met één travee, waarin jaartal 1770 op de bovendorpel van het kruiskozijn.


ID: 450 | Bouwkundig element

Hof te Mutsereel

Mutsereelstraat 39 (Aalst)
Het Hof te Mutsereel heeft een middeleeuwse oorsprong maar bestaat enkel nog uit een - in kern 17de-eeuws - woonhuis en een 19de-eeuws bijgebouw met koetshuis gelegen op een beperkt perceel bereikbaar via een smalle toegangsweg.