Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12856 resultaten


ID: 440 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Nieveldriesweg 26 (Aalst)
Semigesloten hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats met grote mestvaalt in bakstenen ommuring.


ID: 149 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Onegem 62 (Aalst)
Aan de bocht van de weg schuin ingeplante, semigesloten hoeve met 19de-eeuwse bakstenen gebouwen onder zadeldaken rondom gekasseide binnenplaats; inrit via een hek tussen bakstenen pijlers.


ID: 322 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Opwijkstraat 2 (Aalst)
Heden éénlaags hoekhuis van het langgestrekte type met vijf traveeën en tot woning verbouwde stallingen van vier traveeën (twee blinde traveeën) in het verlengde.


ID: 211 | Bouwkundig element

Boerenhuis

Oude Gentbaan 150 (Aalst)
Voorheen boerenhuis met één bouwlaag en acht traveeën, onder zadeldak, uit de eerste helft van de 18de eeuw, de eerste helft van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 177 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Ouden Dendermondse steenweg (Aalst)
U-vormig hoevetje met recente gebouwen gegroepeerd rondom een gebetonneerde binnenplaats. Tegenover de inrijpoort, boerenhuisje met één bouwlaag, voorgevel deels verborgen door aanbouwen, drie zichtbare traveeën, onder zadeldak.


ID: 175 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Ouden Dendermondse steenweg 138 (Aalst)
U-vormig hoevetje met vervallen losstaande gebouwen rondom verwaarloosd erf. Tegenover de inrijpoort, boerenhuisje met één bouwlaag van vijf traveeën onder zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 171 | Bouwkundig element

Hoeve in L-vorm

Paddenvijverstraat 4 (Aalst)
L-vormig hoevetje met tuintje, aansluitend bij nummer 2. Boerenhuis met één bouwlaag van vijf traveeën onder zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 469 | Bouwkundig element

Boerenhuisje

Pee Klakstraat 17 (Aalst)
Schuin ingeplant pittoresk boerenhuisje met parallelle stalling achteraan. Eénlaags huis van zes traveeën onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 470 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Pee Klakstraat 38 (Aalst)
Eénlaagse boerenwoning van zes traveeën en één poorttravee onder mank zadeldak met haakse stal onder zadeldak, uit eind 19de eeuw.


ID: 441 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Putstraat 1 (Aalst)
Voorheen boerenwoning, reeds vermeld in akte van 1789, met twee bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak en geschilderde en beraapte gevel met gecementeerde plint. Rechts wagenhuis met twee rondbogen onder zadeldak.