Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

653 resultaten


ID: 76791 | Bouwkundig element

Brouwerij Den Hert

Ganzenbos 2, Lierput 1 (Asse)
Beeldbepalend bedrijfscomplex met brouwzaal en bijhorende brouwerswoning uit de jaren 1940; enkele brouwerij- en hoevegebouwen, waarvan de oudste gedeelten opklimmen tot de tweede helft van de 19de eeuw, doch grotendeels dateren uit de eerste helft van de 20ste eeuw.


ID: 76673 | Bouwkundig element

Hof ten Eenhoorn

Keierberg 78-80 (Asse)
U-vormig hoevecomplex met bijhorende brouwerij, waarbij het huidige gebouwenbestand, in kern voor een deel mogelijk nog achttiende-eeuws, zijn actueel uitzicht voornamelijk kreeg in de negentiende en twintigste eeuw.


ID: 76819 | Bouwkundig element

Brouwerij en brouwerswoning

Schermershoek 12 (Asse)
Voormalige brouwerswoning met links de voormalige brouwerij, uit het begin van de twintigste eeuw, kadastraal ingetekend in 1903.


ID: 76785 | Bouwkundig element

Brouwerij Van den Moortel

Schutstraat 11-15 (Asse)
Voormalige brouwerij Van den Moortel, op het einde van de jaren 1990 verbouwd tot lofts naar ontwerp van architect E. Coffe ; de oorspronkelijke inrichting is volledig verdwenen.


ID: 76313 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteel Roegiers met park

Abdijstraat 40-42 (Assenede)
Kasteel, gelegen in een omgracht park afgesloten met een ijzeren toegangshek aan bakstenen pijlers met vaasbekroning. Park aangelegd in landschappelijke stijl met vijver en ijzeren brugje, opvallende rij platanen aan de walgracht. Oorspronkelijk gepleisterd en witgeschilderd kasteel daterend van 1783- 1785, uitgebreid circa 1910 en in 1938. Voormalige gebouwen van de bierbrouwerij, in kern daterend van circa 1800 en uitgebreid in 1903 met een stoombrouwerij. Dicht bij het kasteel, bevindt zich nog een kleine arbeiderswoning van circa 1863.


ID: 76239 | Bouwkundig element

Brouwerijsite

Beekstraat 18, 18A (Assenede)
Oorspronkelijk één voormalige brouwerijsite met brouwershuis, paardenstallen, duiventorentje en brouwerijgebouwen in een beboomde tuin, nu van de straat afgesloten door een indrukwekkend ijzeren hekwerk tussen betonnen pijlers in imitatieboomstammen. Bij de optekening op het kadaster in 1830 reeds gekend als brouwerij Van Brussel.


ID: 76238 | Bouwkundig element

Brouwerijsite De Cleene

Beekstraat 8 (Assenede)
Brouwerswoning en brouwerijgebouw van de brouwerij De Cleene, opgericht in 1910. Achterin gelegen burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met voortuin en fraai gesmeed ijzeren hek. Rechts, voormalige smidse en brouwerijgebouw onder imposant pannen zadeldak.


ID: 76030 | Bouwkundig element

Brouwerswoning

Dorp 60 (Assenede)
Neoclassicistisch burgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder leien schilddak met klassieke dubbelhuisopstand en twee bepleisterde en witgeschilderde straatgevels, gebouwd in 1870. De aansluitende oranjerode en gele bakstenen travee met venster vormt de zijgevel van de in 1909 aangebouwde veranda. Ook het ijzeren hek ernaast dateert uit dezelfde periode. De vroegere brouwerijgebouwen en de huidige grote tuin zijn toegankelijk via een ijzeren hek tussen gemetste bakstenen pijlers.


ID: 79172 | Bouwkundig element

Schouw van de Sint-Antoniusbrouwerij

Leopoldstraat (Avelgem)
Vierkante bakstenen schouw van de voormalige Sint-Antoniusbrouwerij uitgebaat door de familie Vansteenbrugge. Tevens nutsgebouwtje onder pannen zadeldak.


ID: 51933 | Bouwkundig element

Brouwerij

Bevrijdingsstraat 2 (Balen)
Brouwerij van Gust Van Dingenen, heden ingericht als woning, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.