Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1011 resultaten


ID: 71448 | Bouwkundig element

Klooster van de zusters der Heilige Familie

Rozenstraat 6 (Wevelgem)
Voormalig klooster van de zusters der Heilige Familie, thans in gebruik als school. Complex bestaande uit vier breedhuizen en een dwars op de straat ingeplante klassenvleugel. Al dan niet beschilderde bakstenenbouw onder pannen of platte daken.


ID: 212631 | Bouwkundig element

Heilig Hartcollege en Heilig Hartkerk

Albertlaan 44 (Wezembeek-Oppem)
Complex gelegen in het uiterste zuiden van de gemeente, eerste bebouwing kadastraal geregistreerd in 1908, verdere uitbreidingen in de 20ste en de 21ste eeuw.


ID: 213803 | Bouwkundig element

Meisjesschool en klooster

Louis Marcelisstraat 51, 55 (Wezembeek-Oppem)
Vrije meisjesschool met klooster, gebouwd in 1891, neogotisch gebouw met verscheidene 20ste-eeuwse uitbreidingen.


ID: 40853 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Passionistenklooster met kloostertuin en kerk

Mechelsesteenweg 82, Vosberg 40 (Wezembeek-Oppem)
Fasegewijs tot stand gekomen Passionistenklooster teruggaand tot het begin van de 20ste eeuw, op de top van de Vosberg (± 82 meter) het omringende landschap beheersend. Opgebouwd uit twee delen: ten zuidwesten het vroeg 20ste-eeuwse U-vormig complex met de open zijde naar de Mechelsesteenweg en met de kloosterkerk (nu parochiekerk) als zuidelijke dwarsvleugel (in het verlengde van de kerk een losstaande dienstvleugel), aansluitend ten noordoosten een na de Tweede Wereldoorlog fasegewijs opgebouwd vierkant gesloten geheel rond een open binnenplein. Volledig ommuurde kloostertuin, oorspronkelijk 1,5 hectare; met een begraafplaats, een bosgedeelte, een fruitweide en een moestuin met een padenkruis en een uniek beukenprieel.


ID: 76558 | Bouwkundig element

Klooster van Serskamp

Dorpstraat 53, 53A (Wichelen)
Klooster van de zusters van Sint-Franciscus van Opbrakel, toegewijd aan de Heilige Elisabeth van Hongarije, en lagere school. Voorheen herenhuis met stokerij. Aan de straat gelegen klooster, vermoedelijk van midden 19de eeuw. Van de vroegere mouterij werden vier klassen gemaakt. Rechts voor het klooster toegevoegde aanbouw met kapel.


ID: 76155 | Bouwkundig element

Vrije Basisschool

Hoogstraat 1 (Wichelen)
Voormalig gesticht van de zusters Maricollen van Schellebelle, nu vrije basisschool. Klooster met schoolcomplex naast de straathoek met Dorp gelegen.


ID: 77690 | Bouwkundig element

School en klooster van de zusters van Sint-Vincentius a Paulo

Margote 110 (Wichelen)
Vrij imposant bakstenen complex in eclectische stijl met voornamelijk neogotische elementen in de oudste kloostervleugel met kapel.


ID: 89449 | Bouwkundig element

Klooster Onze-Lieve-Vrouw der Zeven Weeën

Baron van der Bruggenlaan 19-23 (Wielsbeke)
Voormalig klooster Onze-Lieve-Vrouw der Zeven Weeën, opgericht in 1893 door baron Maurice van der Bruggen met school en hospitium voor wezen en bejaarden. Neogotisch kloostergebouw van vier/vijf traveeën en twee bouwlagen in rode baksteenbouw onder zadeldak in mechanische pannen. Eenlagig restant van de achteraanbouw van het hospitium ten noorden. Ten westen schoolgebouwen van na de Tweede Wereldoorlog.


ID: 89637 | Bouwkundig element

Klooster en meisjesschool

Rijksweg 35, 35A (Wielsbeke)
In 1872-1873 opent de Congregatie Heilige Jozef uit Brugge een klooster met meisjesschool in Sint-Baafs-Vijve. Gronden en gebouwen zijn eigendom van Joannes Carton, handelaar te Sint-Baafs-Vijve. In 1911 wordt het schoolgebouw volgens kadaster als klooster ingericht.


ID: 1724 | Bouwkundig element

Klooster Sancta Maria

August Van Landeghemstraat 115, 115A (Willebroek)
Huidige klooster van 1966-1968 naar ontwerp van architect J. Evrard, met bewaarde neoclassicistische kapel van 1853; in 1894 verfraaid met kleurige glas-in-loodramen.