112 resultaten


ID: 130453 | Landschappelijk element

Natuurlijk gevormde mispel

Soldatenstraat 3 (Heuvelland)
Natuurlijk gevormde mispel op een perceelsgrens als onderdeel van een erfbeplanting.


ID: 30755 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Moortelweg 15 (Ieper)
Wederopbouwhoeve met analoge kenmerken als hoeve, gelegen Briekestraat nummer 23, volgens bewoners van zelfde eigenaar. Heropbouw teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30715 | Bouwkundig element

Hoeve De Kleine Canada

Steentjemolenstraat 39 (Ieper)
Hoeve uit het derde kwart van de 18de eeuw, volgens datering 1770 in zijgevels van het boerenhuis. Losse, lage bakstenen bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een deels verhard erf met bakstenen stoepen; centrale putvaalt met deels behouden bakstenen wanden.


ID: 30602 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zonnebeekseweg 260 (Ieper)
Wederopbouw grosso modo aansluitend bij de traditionele hoevebouw, zie opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een erf, ten noorden toegankelijk via erfoprit.


ID: 88734 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Duikerstraat 2 (Jabbeke)
Duikerstraat nr. 2. Haaks op de weg ingeplante dorpswoning in omhaagde tuin met fruitbomen, aansluitend bij de cluster woningen bij het voormalige station van Jabbeke (cf. Stationsstraat nr. 77). Gebouwd in 1874. Gecementeerde bakstenen woning van drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Rechthoekige muuropeningen, beluikte vensters. KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207:


ID: 88787 | Bouwkundig element

Hoeve met losstaande bestanddelen

Oostmoerstraat 44 (Jabbeke)
Oostmoerstraat nr. 44. Historische hoeve met losstaande bestanddelen. Het is één van de oudste en best bewaarde hoeves van Snellegem. De huidige gebouwen gaan terug tot de 17de eeuw, maar de hoeve zou reeds uit de 15de eeuw dateren. Historiek. Gevaert vond in een document van 1478 de eerste vermelding van de hoeve terug, bewoond door Jan Van Cothem. Desmedt meent dat di


ID: 39810 | Bouwkundig element

Hoeve Noordhof

Ipsvoordestraat 61 (Kapelle-op-den-Bos)
Hoeve met traditioneel boerenhuis uit de 18de eeuw en hoevegebouwen uit de 19de eeuw rondom de twee zijden van de binnenplaats, en met een notelaar bij de ingang.


ID: 133473 | Landschappelijk element

Mispel in tuin bij burgerhuis

Overstraat 8 (Kortenaken)
In de voortuin van een burgerhuis, daterend uit 1931, staat een natuurlijk uitgegroeide mispel.


ID: 134368 | Landschappelijk element

Barrier van een hoogstamboomgaard

Herbroekstraat zonder nummer (Kortessem)
Bandijzeren barrier uit het interbellum, als toegang tot een appelboomgaard.


ID: 60865 | Bouwkundig element

Landhuis

Kooigemplaats 15 (Kortrijk)
Kooigemplaats nr. 15. Vrijstaand landhuis gelegen te midden van beboomde tuin, bereikbaar via korte erfoprit. Achtertuin met o.m. lei-appelaars en notelaar. Vanaf 1954 pastorie. Thans in gebruik als school.Dubbelhuis gedateerd 1789 cf. fronton met oeil-de-boeuf bekroond door guirlande, van vijf traveeën en twee bouwlagen onder leien schilddak. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel g