Resultaten gebeurtenissen

< Ga naar zoekformulier

Resultaten gebeurtenissen

306 resultaten


ID: 945 | geografische inventarisatie, vaststellingen

tot
Merkem (Houthulst), Boezinge, Brielen, Ieper, Zuidschote (Ieper), Bikschote (Langemark-Poelkapelle), Noordschote (Lo-Reninge)
Het landschappelijke geheel “De Ieperlee, het kanaal Ieper-IJzer en de Martjesvaart” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen aanduiding ankerplaats). Deze vaststelling gebeurde meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.


ID: 861 | geografische inventarisatie

tot
Huldenberg, Loonbeek, Neerijse, Ottenburg, Sint-Agatha-Rode (Huldenberg)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Huldenberg gebeurde tussen 1965 en 1971. Een werkgroep, samengesteld in opdracht van het toenmalige Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur, selecteerde in Huldenberg een 35-tal panden. De resultaten werden gepubliceerd in 1971 in het eerste boekdeel van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 927 | geografische inventarisatie

tot
Bekegem, Eernegem, Ichtegem (Ichtegem)
De inventaris van het bouwkundig erfgoed in Ichtegem en deelgemeenten Eernegem en Bekegem werd opgemaakt in 2009-2010. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen inventariseerde van juli 2009 tot juni 2010 op basis van veldwerk en fotografische registratie 368 panden en constructies met erfgoedwaarde. Op basis van archief- en literatuuronderzoek schreef men de inventaristeksten uit. De gegevens werden in 2010 verspreid via een papieren, maar niet uitgegeven bundel, binnen de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Het project werd gefinaliseerd in maart 2011 met het publiceren van de inventaristeksten op de inventariswebsite. Het was de laatste gemeente waarvan de inventaris werd toegevoegd aan de inventariswebsite. Hiermee was de Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed in Vlaanderen voor het eerst gebiedsdekkend.


ID: 601 | geografische inventarisatie

tot
Boezinge, Brielen, Dikkebus, Elverdinge, Hollebeke, Ieper, Sint-Jan, Vlamertinge, Voormezele, Zillebeke, Zuidschote (Ieper)
De inventaris bouwkundig erfgoed van Ieper en deelgemeenten Boezinge, Brielen, Dikkebus, Elverdinge, Hollebeke, Sint-Jan, Vlamertinge, Voormezele, Zillebeke en Zuidschote werd gepubliceerd in 1987 in boekdeel 11n1 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van het Bestuur Monumenten en Landschappen binnen het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep van het najaar 1982 tot de zomer 1986. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Ieper, Boezinge, Brielen, Dikkebus, Elverdinge, Hollebeke, Sint-Jan, Vlamertinge, Voormezele, Zillebeke en Zuidschote leverde 886 inventarisfiches op.


ID: 577 | geografische inventarisatie

tot
Ingelmunster (Ingelmunster)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Ingelmunster werd gepubliceerd in 2001 in boekdeel 17n2 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen van de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg (AROHM) maakte de inventaris op. Het veldwerk voor dit boekdeel is ingezet in 1998, werd meermaals onderbroken, en werd midden 2000 afgerond. Een paar aanvullende controlebezoeken zijn nog doorgevoerd tijdens het samenstellen en het aanpassen van het manuscript, dat in 2001 werd gepubliceerd. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Ingelmunster leverde 122 inventarisfiches op.


ID: 578 | geografische inventarisatie

tot
Emelgem, Izegem, Kachtem (Izegem)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Izegem en deelgemeenten Emelgem en Kachtem werd gepubliceerd in 2001 in boekdeel 17n2 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen van de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg (AROHM) maakte de inventaris op. Het veldwerk voor dit boekdeel is ingezet in 1998, werd meermaals onderbroken, en werd midden 2000 afgerond. Een paar aanvullende controlebezoeken zijn nog doorgevoerd tijdens het samenstellen en het aanpassen van het manuscript, dat in 2001 werd gepubliceerd. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Izegem leverde 418 inventarisfiches op.


ID: 574 | geografische inventarisatie

tot
Jabbeke, Snellegem, Stalhille, Varsenare, Zerkegem (Jabbeke)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Jabbeke gebeurde in 2005-2007. Een onderzoeker van het Vlaams Instituut Onroerend Erfgoed (VIOE) werkte hiervoor samen met het inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen. Het team inventariseerde in 2005 op basis van veldwerk en fotografische registratie in deelgemeenten Jabbeke, Snellegem, Stalhille, Varsenare en Zerkegem, 193 panden en constructies met erfgoedwaarde. Op basis van archief- en literatuuronderzoek schreef men in 2007 de inventaristeksten uit. De gegevens werden in 2008 verspreid via een papieren, maar niet uitgegeven bundel, binnen de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Het project werd gefinaliseerd in datzelfde jaar met het publiceren van de inventaristeksten op de inventariswebsite.


ID: 869 | geografische inventarisatie

tot
Berg, Buken, Kampenhout, Nederokkerzeel (Kampenhout)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Kampenhout gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Kampenhout een 90-tal panden en constructies. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 1021 | geografische inventarisatie

tot
Kampenhout, Nederokkerzeel (Kampenhout), Kraainem (Kraainem), Machelen (Machelen), Melsbroek, Perk, Steenokkerzeel (Steenokkerzeel), Peutie, Vilvoorde (Vilvoorde), Wezembeek-Oppem (Wezembeek-Oppem), Nossegem, Sterrebeek, Zaventem (Zaventem), Elewijt, Eppegem, Hofstade, Zemst (Zemst)
Inventarisatie van historische tuinen en parken in de gemeenten Kampenhout, Kraainem, Machelen, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wezembeek-Oppem, Zaventem en Zemst.


ID: 872 | geografische inventarisatie

tot
Kapelle-op-den-Bos, Nieuwenrode, Ramsdonk (Kapelle-op-den-Bos)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Kapelle-op-den-Bos gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Kapelle-op-den-Bos 24 panden en constructies. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.