Resultaten gebeurtenissen

< Ga naar zoekformulier

Resultaten gebeurtenissen

240 resultaten


ID: 974 | geografische inventarisatie

tot
Beveren, Doel, Haasdonk, Kallo, Kieldrecht, Melsele, Verrebroek, Vrasene (Beveren)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Beveren werd gepubliceerd in boekdeel 7n van de reeks Bouwen door de Eeuwen heen in Vlaanderen. 7n bevat alle gemeenten van het arrondissement Sint-Niklaas: Beveren, Kruibeke, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene en Temse. Een eenmansteam van de Rijksdienst voor de Monumenten- en Landschapszorg stelde de inventaris samen. De optekeningsperiode ter plaatse liep van november 1976 tot september 1979, met een aantal controlebezoeken in 1980. In 1981 volgde de publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Beveren en deelgemeenten Doel, Haasdonk, Kallo, Kieldrecht, Melsele, Verrebroek en Vrasene leverde 416 inventarisfiches op.  


ID: 923 | thematische inventarisatie, geografische inventarisatie

tot
Kieldrecht (Beveren)
Het onderzoek naar de polderschuren in Kieldrecht (Beveren) werd als een urgentieonderzoek uitgevoerd begin 2009 op vraag van de Afdeling Maritieme Toegang van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, in het kader van de inrichting van een natuurcompensatiegebied voor de havenuitbreiding in de Scheldepolders. Binnen het onderzoeksrapport werden er 16 hoeves en/of schuren met erfgoedwaarde onderzocht. Er werden acht nieuwe objecten toegevoegd aan de inventaris bouwkundig erfgoed en acht objecten kregen een update.  


ID: 860 | geografische inventarisatie

tot
Bierbeek, Korbeek-Lo, Lovenjoel, Opvelp (Bierbeek)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Bierbeek gebeurde tussen 1965 en 1971. Een werkgroep, samengesteld in opdracht van het toenmalige Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur, selecteerde in Bierbeek een 50-tal panden. De resultaten werden gepubliceerd in 1971 in het eerste boekdeel van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 1103 | geografische inventarisatie

tot
Bierbeek, Korbeek-Lo, Lovenjoel, Opvelp (Bierbeek), Boutersem, Kerkom, Neervelp, Roosbeek, Vertrijk (Boutersem), Attenrode, Bunsbeek, Glabbeek-Zuurbemde, Kapellen (Glabbeek), Heverlee (Leuven), Blanden, Oud-Heverlee, Sint-Joris-Weert (Oud-Heverlee)
Inventarisatie van historische tuinen en parken in de gemeenten Bierbeek, Boutersem, Glabbeek en Oud-Heverlee.


ID: 970 | geografische inventarisatie

tot
Lovenjoel (Bierbeek)
Op vraag van de gemeente Bierbeek werd in juni 2011 door het toenmalige VIOE (Vlaams Instituut voor onroerend erfgoed), vanaf 1 juli 2011 agentschap Onroerend Erfgoed, gestart met een proefproject waarbij het bouwkundig erfgoed van de Bierbeekse deelgemeente Lovenjoel werd geherinventariseerd in samenwerking met lokale vrijwilligers.


ID: 1167 | geografische inventarisatie

tot
Bilzen, Lanaken, Zutendaal (Limburg)
Het landschappelijke geheel “Overgangsgebied tussen Kempen en Haspengouw op de zuidwestelijke rand van het Kempisch plateau” werd geïnventariseerd naar aanleiding van de actualisatie van dit gebied in de Landschapsatlas.


ID: 1214 | geografische inventarisatie, vaststellingen

tot
Bilzen (Limburg)
Het landschappelijke geheel “Munsterbos, kasteeldomeinen van Groenendaal en Zangerhei” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied. Deze vaststelling gebeurt meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijke uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.


ID: 1187 | geografische inventarisatie

tot
Bilzen, Eigenbilzen, Munsterbilzen, Waltwilder (Bilzen), Hoeselt, Schalkhoven, Sint-Huibrechts-Hern, Werm (Hoeselt)
Inventarisatie van de historische tuinen en parken in de gemeenten Hoeselt en Bilzen.


ID: 814 | geografische inventarisatie

tot
Boortmeerbeek, Hever (Boortmeerbeek)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Boortmeerbeek gebeurde tussen 1965 en 1971. Een werkgroep, samengesteld in opdracht van het toenmalige Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur, selecteerde in Boortmeerbeek een 6-tal panden. De resultaten werden gepubliceerd in 1971 in het eerste boekdeel van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 1228 | geografische inventarisatie, vaststellingen

tot
Borgloon, Kortessem, Tongeren (Limburg)
De landschappelijke gehelen "De abdij van Kolen en de Kolenberg", "Bellevuebos en kastelen van Gors-Opleeuw" en "Valleien van Mombeek en Fonteinbeek met burcht en bos van Kolmont" werden (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied. Deze vaststelling gebeurt meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijke uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.