Resultaten gebeurtenissen

< Ga naar zoekformulier

Resultaten gebeurtenissen

240 resultaten


ID: 544 | geografische inventarisatie

tot
De Pinte, Zevergem (De Pinte)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente De Pinte en deelgemeente Zevergem werd gepubliceerd in 1991 in boekdeel 12n3 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van het Bestuur Monumenten en Landschappen binnen het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep van het voorjaar van 1981 tot eind 1990. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in De Pinte en Zevergem leverde 73 inventarisfiches op.


ID: 531 | geografische inventarisatie

tot
Astene, Bachte-Maria-Leerne, Deinze, Gottem, Grammene, Meigem, Petegem-aan-de-Leie, Sint-Martens-Leerne, Vinkt, Wontergem, Zeveren (Deinze)
In 1991 werd de inventaris bouwkundig erfgoed van Deinze en de toenmalige deelgemeenten Astene, Bachte-Maria-Leerne, Gottem, Grammene, Meigem, Petegem-aan-de-Leie, Sint-Martens-Leerne, Vinkt, Wontergem en Zeveren gepubliceerd in boekdeel 12n3 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van het Bestuur Monumenten en Landschappen binnen het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep van het voorjaar van 1981 tot eind 1990. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Deinze en de toenmalige deelgemeenten leverde 366 inventarisfiches op.


ID: 566 | geografische inventarisatie

tot
Hansbeke, Landegem, Merendree, Nevele, Poesele, Vosselare (Deinze)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de (vroegere) gemeente Nevele en de toenmalige deelgemeenten Hansbeke, Landegem, Merendree, Poesele en Vosselare werd gepubliceerd in 1989 in boekdeel 12n1 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van het Bestuur Monumenten en Landschappen binnen het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep van zomer 1981 tot eind 1988. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Nevele, Hansbeke, Landegem, Merendree, Poesele en Vosselare leverde 593 inventarisfiches op.


ID: 528 | geografische inventarisatie

tot
Denderleeuw, Iddergem, Welle (Denderleeuw)
De inventaris bouwkundig erfgoed van Denderleeuw werd gepubliceerd in boekdeel 5n van de reeks Bouwen door de Eeuwen heen in Vlaanderen. 5n bevat alle gemeenten van het arrondissement Aalst: Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Ninove, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Een inventaristeam van de Rijksdienst voor de Monumenten- en Landschapszorg stelde de inventaris samen. De optekeningsperiode ter plaatse liep van zomer 1975 tot zomer 1977, met een aantal controlebezoeken in het najaar en de winter. In 1978 volgde de publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Denderleeuw en deelgemeenten Iddergem en Welle leverde 57 inventarisfiches op.


ID: 498 | geografische inventarisatie

tot
Appels, Baasrode, Dendermonde, Grembergen, Mespelare, Oudegem, Schoonaarde, Sint-Gillis-bij-Dendermonde (Dendermonde)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Dendermonde gebeurde in 1999-2001 voor wat betreft veldwerk en fotografische registratie. Het inventaristeam van de toenmalige Afdeling Monumenten en Landschappen selecteerde in Dendermonde en deelgemeenten Appels, Baasrode, Dendermonde, Grembergen, Mespelare, Oudegem, Schoonaarde, Sint-Gillis-bij-Dendermonde 974 panden en constructies met erfgoedwaarde. Het project werd gefinaliseerd in 2010 met het publiceren van de inventaristeksten op de inventariswebsite.


ID: 568 | geografische inventarisatie

tot
Destelbergen, Heusden (Destelbergen)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Destelbergen en deelgemeente Heusden werd gepubliceerd in 1989 in boekdeel 12n2 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van het Bestuur Monumenten en Landschappen binnen het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep van het voorjaar van 1980 tot eind 1988. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Destelbergen en Heusden leverde 264 inventarisfiches op.


ID: 816 | geografische inventarisatie

tot
Deurne, Diest, Kaggevinne, Molenstede, Schaffen, Webbekom (Diest)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Diest gebeurde tussen 1965 en 1971. Een werkgroep, samengesteld in opdracht van het toenmalige Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur, selecteerde in Diest een 200-tal panden. De resultaten werden gepubliceerd in 1971 in het eerste boekdeel van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 826 | geografische inventarisatie

tot
Dilbeek, Groot-Bijgaarden, Itterbeek, Schepdaal, Sint-Martens-Bodegem, Sint-Ulriks-Kapelle (Dilbeek)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Dilbeek gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Dilbeek een 130-tal panden. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen.


ID: 948 | geografische inventarisatie

tot
Dilbeek, Groot-Bijgaarden, Itterbeek, Schepdaal, Sint-Martens-Bodegem, Sint-Ulriks-Kapelle (Dilbeek)
Bijna 40 jaar na de publicatie van de eerste inventaris (Bouwen door de eeuwen heen 2N, 1975), werd recent het bouwkundig erfgoed in Dilbeek opnieuw in kaart gebracht. Dilbeek is gelegen in de Vlaamse Rand rond Brussel en bestaat uit de deelgemeenten Dilbeek, Groot-Bijgaarden, Itterbeek, Schepdaal, Sint-Martens-Bodegem en Sint-Ulriks-Kapelle. Bij deze nieuwe inventarisronde werden in totaal 256 relicten, 71 straatbeschrijvingen en 10 plaatsbeschrijvingen opgenomen in de inventaris.


ID: 337 | geografische inventarisatie

tot
Drogenbos (Drogenbos)
De Vlaamse overheid startte in 2001 met de herinventarisatie van de Vlaamse Rand. In de periode 2004-2009 werd de herinventarisatie van het bouwkundig erfgoed van Drogenbos uitgevoerd. Het inventaristeam voegde 26 nieuwe inventarisfiches aan de inventaris toe. De drie bestaande fiches kregen een update.