Resultaten gebeurtenissen

< Ga naar zoekformulier

Resultaten gebeurtenissen

305 resultaten


ID: 1214 | geografische inventarisatie, vaststellingen

tot
Bilzen-Hoeselt (Limburg)
Het landschappelijke geheel “Munsterbos, kasteeldomeinen van Groenendaal en Zangerhei” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied. Deze vaststelling gebeurt meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijke uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.


ID: 1082641 | geografische inventarisatie

tot
Bilzen-Hoeselt (Limburg)
In de periode 2021-2024 werkte de gemeente Hoeselt aan een aanvulling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed. De selectie focust op woningen en hoeves uit de 20ste eeuw, een hiaat in de vastgestelde inventaris van het bouwkundig erfgoed in de regio.


ID: 674 | geografische inventarisatie

tot
Beverst, Bilzen, Eigenbilzen, Grote-Spouwen, Hees, Hoelbeek, Kleine-spouwen, Martenslinde, Mopertingen, Munsterbilzen, Rijkhoven, Rosmeer, Waltwilder (Bilzen-Hoeselt)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Bilzen en deelgemeenten Beverst, Eigenbilzen, Grote-Spouwen, Hees, Hoelbeek, Kleine-spouwen, Martenslinde, Mopertingen, Munsterbilzen, Rijkhoven, Rosmeer en Waltwilder werd gepubliceerd in 1996 in boekdeel 14n3 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen binnen de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumenten en Landschappen (AROHM) maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep van zomer 1993 tot zomer 1995. De inventarisatie leverde 249 inventarisfiches op.


ID: 1187 | geografische inventarisatie

tot
Bilzen, Eigenbilzen, Hoeselt, Munsterbilzen, Schalkhoven, Sint-Huibrechts-Hern, Waltwilder, Werm (Bilzen-Hoeselt)
Inventarisatie van de historische tuinen en parken in de gemeenten Hoeselt en Bilzen.


ID: 693 | geografische inventarisatie

tot
Hoeselt, Romershoven, Schalkhoven, Sint-Huibrechts-Hern, Werm (Bilzen-Hoeselt)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Hoeselt en deelgemeenten Romershoven, Schalkhoven, Sint-Huibrechts-Hern en Werm werd gepubliceerd in 1996 in boekdeel 14n3 van de reeks Bouwen door de Eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen binnen de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumenten en Landschappen (AROHM) maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep van zomer 1993 tot zomer 1995. De inventarisatie leverde 94 inventarisfiches op.


ID: 909 | geografische inventarisatie

tot
Blankenberge, Uitkerke (Blankenberge)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Blankenberge en deelgemeente Uitkerke gebeurde in 2001. Een inventaristeam van de toenmalige Afdeling Monumenten en Landschappen inventariseerde van oktober 2001 tot januari 2002 op basis van veldwerk en fotografische registratie in Blankenberge en Uitkerke 283 panden en constructies met erfgoedwaarde. De gegevens werden in 2003 verspreid via een papieren, niet uitgegeven bundel, binnen de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Het project werd gefinaliseerd in 2008 met het publiceren van de inventaristeksten op de inventariswebsite.


ID: 862 | geografische inventarisatie

tot
Bonheiden, Rijmenam (Bonheiden)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Bonheiden en deelgemeente Rijmenam werd gepubliceerd in 1997 in boekdeel 13n4 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen binnen de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg (AROHM) maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse werd gestart in de zomer 1995 en het onderzoek werd afgerond in de loop van 1997, het jaar van publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Bonheiden en Rijmenam leverde 80 inventarisfiches op.


ID: 764 | geografische inventarisatie

tot
Boom (Boom)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Boom werd gepubliceerd in 1985 in boekdeel 10n1 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van het Bestuur Monumenten en Landschappen binnen het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep van zomer 1975 tot de winter 1979, met controle- en aanvullende bezoeken tot in de zomer van 1984. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Boom leverde 137 inventarisfiches op.


ID: 814 | geografische inventarisatie

tot
Boortmeerbeek, Hever (Boortmeerbeek)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Boortmeerbeek gebeurde tussen 1965 en 1971. Een werkgroep, samengesteld in opdracht van het toenmalige Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur, selecteerde in Boortmeerbeek een 6-tal panden. De resultaten werden gepubliceerd in 1971 in het eerste boekdeel van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen.


ID: 1023 | geografische inventarisatie

tot
Bornem (Antwerpen)
De inventaris ‘Houtige Beplantingen met Erfgoedwaarde’ ontstond in 2006. Meldingen van erfgoedbomen en –struiken werden onderzocht en opgenomen in de inventaris indien ze erfgoedwaarde hadden. Om de methodologie op punt te zetten werd in de periode 2005-2013 één gemeente per provincie volledig geïnventariseerd. Op die manier zijn Zwalm, Herne, Heuvelland, Voeren en Bornem, met uitzondering van de beplantingen in tuinen en parken, gebiedsdekkend geïnventariseerd.