Resultaten gebeurtenissen

< Ga naar zoekformulier

Resultaten gebeurtenissen

240 resultaten


ID: 1144 | geografische inventarisatie, vaststellingen

tot
Bommershoven, Borgloon, Broekom, Groot-Loon (Borgloon), Gutschoven, Heers, Heks, Horpmaal, Vechmaal (Heers), Lauw, Piringen, Widooie (Tongeren)
Het landschappelijke geheel “Haspengouw van Borgloon tot Vechmaal” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen aanduiding ankerplaats). Deze vaststelling gebeurde meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.


ID: 1023 | geografische inventarisatie

tot
Bornem (Antwerpen)
De inventaris ‘Houtige Beplantingen met Erfgoedwaarde’ ontstond in 2006. Meldingen van erfgoedbomen en –struiken werden onderzocht en opgenomen in de inventaris indien ze erfgoedwaarde hadden. Om de methodologie op punt te zetten werd in de periode 2005-2013 één gemeente per provincie volledig geïnventariseerd. Op die manier zijn Zwalm, Herne, Heuvelland, Voeren en Bornem, met uitzondering van de beplantingen in tuinen en parken, gebiedsdekkend geïnventariseerd.


ID: 815 | geografische inventarisatie

tot
Boutersem, Kerkom, Neervelp, Roosbeek, Vertrijk, Willebringen (Boutersem)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Boutersem gebeurde tussen 1965 en 1971. Een werkgroep, samengesteld in opdracht van het toenmalige Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur, selecteerde in Boutersem een 30-tal panden. De resultaten werden gepubliceerd in 1971 in het eerste boekdeel van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 489 | geografische inventarisatie

tot
Elst, Everbeek, Michelbeke, Nederbrakel, Opbrakel, Parike, Sint-Maria-Oudenhove, Zegelsem (Brakel)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Brakel gebeurde in 1999 voor wat betreft veldwerk en fotografische registratie. Het inventaristeam van de toenmalige Afdeling Monumenten en Landschappen selecteerde in Brakel, dat bestaat uit centrumgemeente Nederbrakel en deelgemeenten Opbrakel, Elst, Michelbeke, Zegelsem, Everbeek, Parike en een deel van Sint-Maria-Oudenhove, 397 panden en constructies met erfgoedwaarde. Het project werd gefinaliseerd in 2008 met het publiceren van het fotomateriaal en de inventaristeksten op de inventariswebsite.


ID: 964 | geografische inventarisatie, vaststellingen

tot
Elst, Michelbeke, Nederbrakel (Brakel), Elene, Sint-Goriks-Oudenhove, Sint-Maria-Oudenhove, Strijpen, Velzeke-Ruddershove (Zottegem), Hundelgem, Munkzwalm, Nederzwalm-Hermelgem, Paulatem, Roborst, Rozebeke, Sint-Maria-Latem (Zwalm)
Het landschappelijke geheel “Zwalmvallei tussen Nederbrakel en Nederzwalm” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen aanduiding ankerplaats). Deze vaststelling gebeurde meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.


ID: 1158 | vaststellingen, geografische inventarisatie


Brasschaat (Brasschaat), Kalmthout (Kalmthout), Kapellen (Kapellen), Stabroek (Stabroek)
Het landschappelijke geheel “Militair erfgoed op de overgang van Scheldepolders naar Kempen” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen aanduiding ankerplaats). Deze vaststelling gebeurde meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.


ID: 1082560 | vaststellingen, geografische inventarisatie


Maldegem (Oost-Vlaanderen), Brugge, Damme, Knokke-Heist (West-Vlaanderen)
Het landschappelijke geheel 'Damse Vaart en tweelingkanalen Schipdonk- en Leopoldkanaal met omgevende polders nabij Dudzele, Oostkerke en Hoeke, Fort van Beieren en kreken van Lapscheure’ werd geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied.


ID: 1074330 | geografische inventarisatie

tot
Assebroek, Brugge, Dudzele, Koolkerke, Lissewege, Sint-Andries, Sint-Kruis, Sint-Michiels, Zeebrugge (Brugge)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de stad Brugge met haar deelgemeenten en wijken Christus-Koning, Koolkerke, Sint-Jozef, Sint-Pieters, Sint-Andries, Assebroek, Sint-Kruis, Sint-Michiels, Dudzele, Lissewege en Zeebrugge werd opgemaakt van 1999 tot 2006 door inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen. De inventaris van de stad Brugge zelf werd gepubliceerd in de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen en neemt drie boekvolumes in beslag. In 1999 publiceerde men de inventaris van de oudste stadskern in boekdeel 18na. De inventaris van de middeleeuwse stadsuitbreiding leverde materiaal op voor twee boekdelen, gepubliceerd in 2004: 18nb Zuid en 18nb Noord. Omdat ondertussen deze publicatiereeks werd stopgezet, verschenen de inventarissen van de deelgemeenten in zeven aparte papieren, maar niet uitgegeven bundels, waarvan de laatste in 2006 wordt afgewerkt. Het inventarisproject leverde in totaal 4.507 bouwkundige objecten op.


ID: 466 | geografische inventarisatie

tot
Buggenhout, Opdorp (Buggenhout)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Buggenhout gebeurde in 2000. Het inventaristeam van de toenmalige Afdeling Monumenten en Landschappen selecteerde in Buggenhout en deelgemeente Opdorp 87 panden en constructies met erfgoedwaarde.


ID: 440 | geografische inventarisatie

tot
Damme, Hoeke, Lapscheure, Moerkerke, Oostkerke, Sijsele (Damme)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Damme gebeurde in 2003-2006. Het inventaristeam van de toenmalige Afdeling Monumenten en Landschappen inventariseerde in 2003-2004 op basis van veldwerk en fotografische registratie in deelgemeenten Damme, Hoeke, Lapscheure, Moerkerke, Oostkerke en Sijsele, 382 panden en constructies met erfgoedwaarde. De gegevens werden in 2006 verspreid via twee papieren, maar niet uitgegeven bundels, binnen de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Deel 1 bevat de inventaris van stad Damme, Hoeke, Lapscheure en Moerkerke; deel 2 bevat de inventaris van Oostkerke, Sijsele en van het dorp Vivenkapelle. Het project werd gefinaliseerd in 2008 met het publiceren van de inventaristeksten op de inventariswebsite.