Persoon

Pepermans, Georges

ID
3969
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3969

Beschrijving

Zoon van architect Leopold Pepermans.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Alma 3

Studentenwijk Arenberg 1 (Leuven)
Het brutalistische studentenrestaurant Alma 3 werd in 1966 gebouwd door de architecten Georges Pepermans en Paul Felix, als derde van de momenteel negen studentenrestaurants verspreid over het centrum van Leuven en Heverlee. Er is ruimte voor 750 zitplaatsen. Sinds 1969 is het gebouw volledig en onafgebroken in gebruik. De bouw valt te situeren in de realisatie van een nieuwe studentenwijk in het Arenbergpark. Deze nieuwe studentenwijk situeert zich binnen de contouren van het historische Arenbergpark. Voor de bouw van dit complex opteerden de architecten voor een brutalistische architectuurstijl, die zich goed weet in te passen in de groene parkomgeving.


Centrale Bibliotheek Katholieke Universiteit Leuven

Monseigneur Ladeuzeplein 21 (Leuven)
Imposant complex op nagenoeg rechthoekige plattegrond bestaande uit twee noord-zuid-georiënteerde langsvleugels verbonden door drie kleinere dwarsvleugels rondom twee binnenplaatsen, naar ontwerp van de Amerikaanse architect Whitney Warren en zijn vennoot Charles D. Wetmore. Eerstesteenlegging op 28 juli 1921.


Pedagogie De Valk

Tiensestraat 41 (Leuven)
De pedagogie de Valk werd opgericht in 1425, de huidige gebouwen behoren deels tot een classicistische nieuwbouw uit 1782-1783, deels tot een heropbouw uit 1873.


Studentenhuis en kapel Pius X

Tervuursevest 103 (Leuven)
De modernistische Pius X-pedagogie werd in 1952 ontworpen door de architecten Paul Felix en Georges Pepermans in opdracht van de Katholieke Universiteit Leuven. De pedagogie omvat naast studentenhuisvesting ook een kapel. De Pius X-pedagogie behoort tot de eerste generatie naoorlogse gebouwen die getuigen van een nieuw geloof in de mogelijkheden van de architectuur en van het belang van een eigentijdse architectuurvorm. Bovendien behoort het tot de eerste moderne universiteitsgebouwen in België. De studentenhuisvesting Pius X situeert zich binnen de contouren van het historische Arenbergpark.


Thema's

Ontwerper van

Geraardsbergsestraat