Recente straat binnen de verkaveling Andrieshoek, gelegen in de bebouwde kom en ten zuiden van de kerk van Loppem. De naam refereert aan de historische hoeve "Wydauw" of "Bakkershof", naar verluidt afgebeeld op een kopie van 1717 van een "veel oudere" figuratieve kaart. De naam "Wydauw" klimt op tot 1548, maar de hofstede zou veel ouder zijn en oorspronkelijk eigendom van de adellijke familie van Aertrycke. De bebouwing is afgebeeld op de Grote Kaart van het Brugse Vrije door Pieter Pourbus (1571) gekopieerd door Pieter Claeissens (1601) met een hoofdvolume binnen de omwalling en twee kleinere bijgebouwen buiten de omwalling.
De Ferrariskaart (1770-1778) toont een hoeve binnen een vierkante omwalling waarbinnen een omwald woonhuis. Het woonhuis is ver- of herbouwd op het einde van de 18de eeuw. Een oude foto toont een woonhuis met een twee traveeën brede, hoge voutekamer en 18de-eeuws schrijnwerk. In 1968 worden de landerijen verkaveld en de gebouwen afgebroken. De bakstenen van de hofstede worden naar verluidt gebruikt voor het optrekken van een restaurant in de huidige Parklaan.
VERVENNE A., Oude hoeven, herbergen en molens en hun bewoners te Loppem, Loppem, 1976, p. 21-24.
Bron: VAN VLAENDEREN P. & VRANCKX M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zedelgem met deelgemeenten Aartrijke, Loppem en Veldegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL47, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)