Theodoor Sevenslaan

Beschrijving

Van de Dokter Snellaertlaan naar de Visserskaai. Oostelijk deel van de weg bestond reeds in de 16de eeuw en behoorde toen tot de Oude Oudenaardseheerweg. In de 19de-begin 20ste eeuw zogenaamd "zoutboerwegel". In 1928 huidige benaming. Vernieuwde gekasseide straat in 1934 geopend. Aan zuidzijde spoorweg naar Ronse (1869) in 1963-1964 aanleg van tunnel aldaar. Eerste woningen van 1923. Huizen ten oosten pas na de Tweede Wereldoorlog gebouwd. Aan oostzijde van de straat wordt in 1924 "N.V. Céramiques d'Art A. Noseda et Cie" opgericht; vanaf 1927 benaming "Société Belge de Potterie Flamande". Sinds 1940 huisvesten de gebouwen de firma COBAR (radio's en televisies), heden Barco.

• VAN HOONACKER E., Duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 479-480.