Beschermd monument

Godshuis Blindekens: godshuizen

Kerk en godshuisjes
definitieve beschermingsbesluiten: 22-12-1982  ID: 1866

Beschrijving

De bescherming als monument omvat de godshuisjes aan de Kreupelenstraat, die deel uitmaken van het godshuizencomplex Onze-Lieve-Vrouw Blindekens.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de historische en artistieke waarde van de godshuizen in de Kammakers- en Kreupelenstraat en de kerk Onze-Lieve-Vrouw van Blindekens als volgt werd gemotiveerd: "als woonhuisjes uit de 17de eeuw met bijhorend bedehuis."

• Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, beschermingsdossier DW000438, Godshuizen Kammakers- en Kreupelenstraat en kerk Onze-Lieve-Vrouw van Blindekens, advies KCML (1982).

De godshuisjes zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Is de gedeeltelijke bescherming van

Godshuizencomplex Onze-Lieve-Vrouw Blindekens met bijhorende kapel

Kreupelenstraat 8, 12, 14, 16 (Brugge)
Godshuizencomplex Onze-Lieve-Vrouw Blindekens met bijhorende kapel, begrensd door de Kreupelen- en de Kammakerstraat.