Stadswoningen in modernistische eenheidsbebouwing

Gemeente Zonnebeke
Deelgemeente Zonnebeke
Straat Roeselarestraat
Locatie Roeselarestraat 11, Roeselarestraat 13, Roeselarestraat 15, Roeselarestraat 17, Roeselarestraat 19, Roeselarestraat 9 (Zonnebeke)

Roeselarestraat 9-19, Zonnebeke (West-Vlaanderen)

Nr. 9-19. Modernistische eenheidsbebouwing van twee bouwl. n.o.v. architect H. Hoste (Brugge) van 1922; nr.11-19 gr.m. behouden, nr.9 echter verbouwd. Kubistische baksteenarchitectuur met symmetrische opbouw cf. breedhuizen van een smalle deurtrav. + een bredere trav. vlg. spiegelbeeldschema, ook herhaald in de uit- en inspringende gevelpartijen. "Traditioneel" zadeldak evenwel met doorg

Typologiestadswoningen
Stijlmodernisme