Burgerhuis ontworpen door Maurice de Waepenaert

Grote Markt met gebouwen

Het burgerhuis is beschermd als monument.

Het handelspand is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
De handelszaak, ter hoogte van de vroegere woningen De Anker, De Drij Koningen en De Zickele is een interessant voorbeeld van wederopbouwarchitectuur in neotraditionele stijl met typerend gebruik van baksteen en imitatienatuursteen en verwerking van 20ste-eeuwse stijlelementen. Conform de tijdsgeest en de gangbare visie op de wederopbouwarchitectuur beoogde men met dit ontwerp de diversiteit aan bebouwing die het marktplein eertijds kenmerkte te evoceren.

Grote Markt 29, 29A (Dendermonde)
Rijhuis in wederopbouwstijl, gevat tussen twee historische gebouwen die in kern respectievelijk dateren uit de 19de en 17de eeuw. In de 19de eeuw slagerij en herberg. Na de verwoestingen tijdens de Eerste Wereldoorlog werd in de jaren 1930 een gebouw in eclectische stijl met het typerende gebruik van bak- en natuursteen gebouwd, naar ontwerp van 1935 van architect Maurice de Waepenaert.