Kleuterschool, geopend in 1923 ter plaatse van een voormalige olieslagerij. Het neoclassicistische toegangsgebouw aan de straat, vormde oorspronkelijk een samenstel van twee burgerhuizen met doorrij naar het achterliggende binnenterrein. Het maakte deel uit van een symmetrisch geheel van zes burgerhuizen, waarvan de twee links aanpalende woningen (Arthur Sterckstraat nummers 63-65) bewaard zijn, en de twee rechts aanpalende woningen (voorheen Arthur Sterckstraat 55-57) in de jaren 1980 werden gesloopt. Het geheel van zes burgerhuizen werd samen met een houtloods op het binnenterrein opgetrokken naar een ontwerp door de architect Jos Wilrycx uit 1897. Opdrachtgevers waren de aannemers Gebroeders Van Horenbeeck, destijds gevestigd aan de Plantijnlei-Oost 107 in Antwerpen (huidige Plantin en Moretuslei).
De gebroeders Van Horenbeeck zijn Victor en August Van Horenbeeck, zonen van de in Hever (Boortmeerbeek) gevestigde aannemer Emmanuel Van Horenbeeck. Victor (Corneel Victor) Van Horenbeeck (°Hever, 1866), echtgenoot van Maria Elisabeth Verreth (°Muizen, 1867), vestigde zich tussen 1890 en 1892 vanuit Mechelen als aannemer in Berchem. In 1897 was hij geassocieerd met zijn drie jaar jongere broer August Van Horenbeeck. Victor Van Horenbeeck tekende in de jaren 1903 tot 1907 zelf als architect voor een twaalftal nieuwbouwprojecten, overwegend woningen met art-nouveau-inslag. Latere sporen ontbreken. Zijn generatiegenoot Jos Wilrycx, was als architect actief van omstreeks 1895 tot eind jaren 1930. Vóór de Eerste Wereldoorlog paste hij zowel een conventionele neoclassicistische als een meer pittoreske neo-Vlaamserenaissance-stijl toe. Het bouwproject Van Horenbeeck behoort tot zijn vroege oeuvre.
Aan de straat, neoclassicistisch toegangsgebouw (nummer 61) met bestuurderswoning (nummer 59), samen drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met schijnvoegen op de begane grond en pilastergeleding op de bovenverdieping. Getoogde muuropeningen, op de bovenverdieping in geriemde omlijsting met oren. Klassiek hoofdgestel met houten kroonlijst op klossen.
Achterin gelegen schoolgebouw naar een ontwerp door de gemeentelijk architect Charles De Roeck uit 1921. Bakstenen vleugel van elf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen, nokrichting parallel aan de straat).
- Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 956#1275 (17 november 1897); planarchief stadsgebouwen 326#1036-1037 (kleuterschool, 1921).