Modernistisch appartementsgebouw

Beschrijving

Appartementsgebouw van drie bouwlagen onder plat dak, naar ontwerp van architect Frans Peeters uit 1937, in opdracht van advocaat Leo Scheere. Brede voorgevel gemarkeerd door hoge arduinen plint en brede erkers (bovenverdieping). Centrale ingang onder luifel en verticale glaspartij (trapzaal) bekroond door een kepertje.

Volgens het bouwplan telkens twee gespiegelde appartementen aan weerszij van de centraal ingeplante, gemeenschappelijke inkom- en traphal. De bescheiden flats bestaan uit een enfilade van woon- en slaapkamer over de volledige diepte van het gebouw, geflankeerd door een tweede (slaap)kamer, de hal met wc en de keuken.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde