Vakwerkhoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, uit het begin van de 20ste eeuw. De zuidzijde is door een haag van de straat en de velden gescheiden; enkele gesnoeide bomen aan straatzijde.

Gebouwen in stijl- en regelwerk met lichtblauwgekalkte, lemen vullingen op lage, bakstenen stoelen met gepikte plinten, gelegen rondom het rechthoekig erf. Interessant volumespel.

Ten zuiden, woonhuis (nok loodrecht op de straat) van vier traveeën. Vier tussenstijlen en twee tussenstijlschoren: in de eerste travee tegen de eerste tussenstijl en in de vierde travee tegen de vierde tussenstijl. Kleine vensters en een deur in de erfzijdegevel, drie vensters in de straatgevel. Pannen beschieting der rechterzijgevel. Haaks hierop aansluitend, ten westen van het erf, koestal van twee traveeën.

Ten oosten van het erf, stalschuur, gedateerd 1909 op een ankerbalk. Twee traveeën, vakwerkbouw, voorzien van twee deuren. Ten noorden, varkensstal van drie traveeën. Haaks hierop (nok loodrecht op de straat), bakhuis, met bakstenen voorgevel.