• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Graslei en Korenlei

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Omgeving Graslei en Korenlei

Beschrijving

Diephuis met halsgevel, vier traveeën en drie bouwlagen, onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 18de eeuw. Beschilderde en verankerde baksteenbouw. Gekoppelde rechthoekige muuropeningen gevat in platte banden (beschilderde zandsteen?) die zoals bij nummer 2 doorlopen over de borstweringen. Twee hoger opgetrokken middentraveeën met spiegels op de borstwering en bekronend driehoekig fronton; ontbrekende siervazen. Volledig gewijzigde begane grond.

Achteraan (Schuddeveestraatje) bakstenen tuitgevel met muurvlechtingen, vier traveeën en drie bouwlagen, getraliede benedenvensters; in geveltop rechthoekig venstertje met korfboogvormig boogveld en gelijkaardige blindnis op de derde bouwlaag.