Loods

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Loods

• is deel van de aanduiding als beschermd monument Park van Tervuren

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Park van Tervuren met omgeving

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Warande

Beschrijving

Haaks op de straat ingeplante loods met uitzicht uit het laatste kwart van de 19de eeuw, gelegen binnen de Warande. Baksteenbouw op rechthoekige plattegrond onder zadeldak, met puntgevel aan de straat, in oorsprong drie traveeën, naderhand aan weerszijden uitgebreid tot vijf traveeën.

Het oorspronkelijke deel toont een middenrisaliet met laadluik en hijsarm boven een rechthoekige poort; flankerende rechthoekige vensters voorzien van luiken en een ijzeren I-latei, bekroond door een spaarveld met getrapte aflijning. Het overkragende zadeldak is voorzien van een decoratief uitgewerkt windbord.