Beschrijving

Hoeve met losse, lage bestanddelen opgesteld rondom een met gras begroeid erf, met bakstenen stoepen. Ten noorden wordt het geheel afgezoomd door een wilgenrij, ten oosten deels door een doornhaag. Moestuin vóór het boerenhuis. Ten noordwesten bevindt zich de rest van een omwalling.

Ten noorden van het erf: boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type, bestaande uit een woongedeelte van drie traveeën en één opkamertravee rechts + één staltravee rechts, onder een mank zadeldak met twee dakkapellen en rechts een dakschild (nokrichting loodrecht op de straat, stro); overstekende dakrand, bekleed met Vlaamse pannen, op houten modillons. Daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw. Witgekalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen, deels met cement verstevigd, deels versteend, boven een lage bakstenen voeting. Beluikte kozijnen uit de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw. Achtergevel. Behouden beluikt bolkozijn. Bakhuisje tegen de linker zijgevel.

Ten oosten: dwarsschuur met stalgedeelte links uit de tweede helft van de 18de eeuw; zadeldak met rechts dakschild en overstekende rand op houten modillons; laadluik aan de achtergevelzijde (nokrichting loodrecht op het boerenhuis, stro + golfplaten). Stijl- en regelwerk met recente bakstenen vullingen, en resten van oorspronkelijke lemen vullingen, boven een bakstenen voeting; uitstekende ankerbalken. Linker zijgeveltop met strobeschieting.

Links en rechts aanbouwsels onder lessenaarsdak.

Ten zuidwesten: kleine 19de-eeuwse hopast. Baksteenbouw.