• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoevetje met losse, lage bestanddelen rondom een begraasd erf; bakstenen stoep voor het boerenhuis. Ten zuiden en ten zuidwesten, afgezet met doornhaag. Ten westen, drenkplaats. Omhaagde moestuin ten noorden en ten noordoosten van het boerenhuis. Kerselaar voor het boerenhuis.

Ten noordwesten van het erf, boerenhuis van het langgestrekte type van drie staltraveeën links + een woongedeelte van drie traveeën onder overstekend zadeldak (mechanische pannen), uit de 19de eeuw. Rode baksteenbouw. Rechthoekige vensters en deuropeningen onder respectievelijk platte en rollaag. Beluikte houten bolkozijnen met kleine roedeverdeling. Druivelaar langs het dak.

Ten zuidwesten, dwarsschuurtje met wagenhuis links en stalgedeelte rechts onder overstekend zadeldak op houten modillons (stro + Vlaamse pannen + mechanische pannen). Stijl- en regelwerk met horizontale plankenbeschieting; bakstenen stalgedeelte. Licht uitstekende rechthoekige schuurpoort. Tegen de achtergevel aanleunende bunker, uit de Eerste Wereldoorlog.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine