Dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Sint-Antoniusstraat: oudste deel

Beschrijving

Dubbelhuisjes van drie à vier traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met oudere kern en volumes volgens kadaster opklimmend tot het tweede kwart van de 19de eeuw.

Verankerde baksteenbouw met rechthoekige muuropeningen. Nummers 9 en 11 met bepleisterde en geprofileerde daklijst; nummer 9 met muurvlechtingen in linker zijgevel. Nummers 6, 7 en 9 met beluikte vensters.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Westerlo/Zoerle-Parwijs, schetsen 1841/1.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2000: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Westerlo, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Steyaert, Rita