Diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een pannen schilddak met dakvenster, in medaillon benoemd en gedateerd "A LA PETITE/ TABLE A LA GREC/ MDCCCLXVI", doch ongetwijfeld met een oudere, mogelijk tot de 17de eeuw opklimmende kern.
De huidige, classicistische gevel is wellicht het resultaat van aanpassingen in 1866 - zoals het opschrift meegeeft -, en wordt gekenmerkt door steekboogvensters in de tweede, en rechthoekige vensters in de derde bouwlaag, alle gevat in een hardstenen platte bandomlijsting met trapeziumvormige sluitsteen, en verticaal met elkaar verbonden door middel van doorgetrokken banden waartussen spiegels in de borstweringen van de derde bouwlaag. Voorts hardstenen puilijst, doorgetrokken onderdorpel en latei - respectievelijk in de tweede en de derde bouwlaag -, en zandkalkstenen(?) waterlijst onder steigergaten, ver uitkragende kroonlijst en aangepast dakvenster. De bestaande, neoclassicistische puiomlijsting dateert vermoedelijk van 1906, doch kreeg inmiddels een andere vensterindeling met kleinhouten.
Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 68469 (bouwvergunning 29.10.1906).
Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)