Afspanning 't Halfweghehuys

Beschrijving

Voormalige afspanning zogenaamd " 't Halfweghehuys", zie benaming tegen straatgevel; thans hoevetje, gelegen in straatbocht. Wederopbouw teruggaand op de regionale hoevebouw, zie opstelling: losse opstelling van gebouwen, zijnde boerenhuis? en schuurvleugel (beide nokrichting loodrecht op het huis) aan weerszijden van een gebetonneerd koertje? afgesloten aan de straat door middel van metalen poort; materialen: verankerde rode baksteenbouw; pannen (mechanische) zadeldaken? geknikt bij het boerenhuis; strekken en bakstenen of gecementeerde lekdrempels voor de getoogde muuropeningen; vernieuwd houtwerk; streekeigen bouwelementen: zijpuntgevels van schuur voorzien van aandaken met muurvlechtingen en schouderstukken, en lage hoeksteunberen; asemgaten in lange gevels; indeling: dwarsschuur met links aardappelkelder.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine