Gemeentelijke jongensschool

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Kleiryt. Voormalige gemeentelijke jongensschool, vermoedelijk opgericht door provinciaal architect J. Van Gastel (derde kwart 19de eeuw), respectievelijk in 1877 en 1906 aangepast en vergroot naar ontwerp van P.J. en J. Taeymans. Tot 1963 in gebruik als school, nadien brandweerkazerne en gemeentemagazijn; sedert de ingebruikname in 1994 van de nieuwe brandweerkazerne aan de Steenweg op Weelde alleen nog fungerend als gemeentemagazijn.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Scholen, Merksplas centrum, dossiers 5, 8.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in Belgi√ę, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten, ¬†Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Plomteux, Greet